NASA+ bude nová streamovacia služba s obsahom zo života vesmírnej agentúry, dostupná v TV aj mobiloch

Vesmírna agentúra upozorňuje, že robí viac než len vypúšťa rakety. Chce svetu ponúknuť zaujímavý obsah z misií v seriálovej podobe či živé vysielanie. Dokonca zadarmo a bez reklám.

Trh streamovacích platforiem je pomerne pestrý a postupne sa doň púšťajú stále ďalší hráči. Jedným z nich bude aj samotná vesmírna agentúra NASA, ktorá už čoskoro spustí svoju vlastnú službu s názvom NASA+. Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku totiž podľa svojich slov robí viac než len vypúšťa rakety a má čo ukázať. 

Oproti konkurenčným streamovacím platformám NASA+ zaujme tým, že bude zadarmo a úplne bez reklám. K tomu dostane širokú dostupnosť a v podobe aplikácie si ju budete môcť stiahnuť do TV, smart boxov, mobilov aj tabletov. Po obsahovej stránke by sme sa mali dočkať rôznych záberov a formátov zo života vesmírnej agentúry. Spomínajú sa napríklad záznamy z misií v seriálovej podobe či živé vysielania.

NASA by týmto spôsobom chcela so svetom zdieľať vedu a pokroky v oblasti výskumu vesmíru. Národný úrad pre letectvo a kozmonautiku navyše s novou streamovacou platformou spustí aj prepracovaný web, ktorý fanúšikom vedy a vesmíru umožní lepšiu interakciu s obsahom NASA. Samotná služba NASA+ by mala byť spustená koncom tohto roka

Zdroj: nasa.gov


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu