Navigácia Sygic dokáže rozpoznať dopravné značky v reálnom čase

Obľúbená offline navigácia priáša ďalšiu užitočnú funkciu. Cez kameru smartfónu dokáže rozpoznávať rýchlostné obmedzenia na dopravných značkách a LED tabuliach, a v aplikácii zobrazí maximálnu povolenú rýchlosť v reálnom čase.

Navigačné aplikácie bežne získavajú informácie o rýchlostných obmedzeniach z mapových dát, ktoré sa zvyčajne aktualizujú raz za niekoľko mesiacov. Takýto prístup spoľahlivo pokrýva väčšinu zmien cestnej siete počas roka.  

Nová funkcia Rozpoznávanie značiek vám uľahčí jazdu po cestách, kde je použité dočasné dopravné značenie, napríkald kvôli prácam na ceste. Navigácie si doteraz nevedeli poradiť ani s dynamickými rýchlostnými obmedzeniami zobrazenými na LED tabuliach, ktoré sa menia v prebehu dňa. 

To sa novou funkciou mení. Sygic sa tak stal prvým na svete, kto ponúka navigáciu navigáciou s najpresnejšími informáciami o rýchlostných obmedzeniach. Stačí použiť kameru smartfónu. 

Spoločnosť Sygic bola vždy hrdá na to, že je technologickým inovátorom, pričom nejde o jej prvú aktivitu v oblasti počítačového videnia. V roku 2017 firma predstavila Real View Navigáciu. Táto funkcia s podporou rozšírenej reality zobrazuje asistenta jazdných pruhov a navigačné pokyny spolu s videozáznamom prenášaným cez kameru v reálnom čase.

Sygic plánuje vyvýjať technológiu rozpoznávania značiek ešte ďalej a nájsť nové možnosti jej uplatnenia. Už teraz pracuje na učení algoritmu, aby vedel rozpoznávať rôzne iné objekty – evidenčné čísla, chodcov, semafory a podobne. 

Funkcia Rozpoznávanie značiek je používateľom systémov Android a iOS dostupná v rámci predplatného Premium+. Existujúci zákazníci túto funkciu vo svojej aplikácii nájdu v priebehu nasledujúcich dní, keď bude vydaná aktualizácia 20.9.0.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu