Netflix zruší platené účty tým, čo ich nevyužívajú

Firma chce týmto spôsobom ušetriť používateľom peniaze za niečo, čo nevyužívajú. Možno sa zaregistrovali už dávno a zabudli na to. Platby však stále bežia.

Možno aj vám sa stalo, že ste sa kedysi zaregistrovali k nejakej službe, po čase ste ju prestali využívať, ale automatické mesačné platby bežali ďalej. 

Obchodníkovi to určite nevadí, je to váš problém, že platíte za niečo, čo nevyužívate. Netflix sa však k celej veci postavil inak. 

Používateľov, ktorí viac než rok nesledovali žiadny film na Netflixe napriek tomu, že si službu pravidelne platia vyzve, aby svoje členstvo povtrdili. Oznámenia začnú postupne chodiť e-mailom tento týždeň. Upozornenie sa bude zobrazovať aj v aplikácii. 

Pokiaľ nepotvrdíte, že si chcete predplatné nechať, odber vám bude automaticky zrušený. Pokiaľ v budúcnosti zmeníte názor, žiadny problém. Stačí si starý účet opäť aktivovať. Keď to stihnete do desiatich mesiacov od zrušenia, neprídete o svoje obľúbené položky, profily ani predvoľby zobrazení. 

Podľa spoločnosti predstavvujú neaktívne účty len pol percenta, teda niekoľko stoviek tisíc z celého počtu používateľov. 

Zdroj: media.netflix.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu