Nová Motorola Defy umožní obojsmerný prenos satelitných správ, sledovanie a SOS pomoc

Motorola a Bullitt na tohtoročnom CES potvrdili, že ďalšie zariadenie v rade Defy bude prvým smartfónom, ktorý bude podporovať satelitnú službu Bullitt. Služba poskytuje spojenie so svetom aj na miestach bez mobilného signálu.

Bullitt (pod ktorý patrí aj značka odolných smartfónov CAT) vyvinul vlastný softvér a komponenty služieb na poskytovanie satelitných textových správ prostredníctvom jednoducho použiteľnej aplikácie OTT (Bullitt Satellite Messenger). Služba je vyvrcholením dvoch rokov úzkych pracovných vzťahov s rôznymi technologickými partnermi. 

Medzi nimi je aj MediaTek, o spolupráci na vývoji smartfónu so satelitnou komunikáciou sme písali začiatkom decembra minulého roka. 

Nová služba je odpoveďou na frustrácie používateľov smartfónov v miestach s nedostatočným alebo nulovým pokrytím mobilným signálom. Najmä v život ohrozujúcich situáciách je možnosť dovolať sa alebo odoslať núdzovú SMS naozaj dôležitá. 

Nové zariadenie radu Motorola Defy bude disponovať technológiu obojsmerného prenosu satelitných správ od spoločnosti Bullitt. Služba kombinuje hardvér smartfónu Bullitt a unikátnu aplikáciu OTT (Bullitt Satellite Messenger) na odosielanie správ na akýkoľvek smartfón, odkiaľkoľvek. Stačí, ak máte jasný výhľad na oblohu. 

Služba sa najprv pokúsi pripojiť cez Wi-Fi alebo mobilné telefóny ako zvyčajne, ak ani jedno nie je dostupné, pripojí sa cez satelit. Ktokoľvek môže prijať správu ako jednoduchú SMS na svoj existujúci telefón a môže odpovedať stiahnutím príslušnej aplikácie pre Android alebo iOS.

Cena správy bude odpočítaná z tarify používateľa satelitných správ bez toho, aby príjemca musel platiť. Satelitná služba SOS je poskytovaná zadarmo počas prvých 12 mesiacov a plány predplatného sa začínajú od 4,99 USD mesačne, pričom k dispozícii sú aj plány väčšieho využitia. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu