Oculus sa mení na Facebook Reality Lab

Najväčšia sociálna sieť sa v poslednom čase snaží o väčší branding služieb, ktoré vlastní. Názov Facebook doplnil aplikácie Instagram, WhatsApp či Messenger. Teraz prichádza na rad firma Oculus. Stráca svoju identitu, aby bolo zákazníkom jasné, že patrí pod Facebook.

Spoločnosť Oculus je známa najmä vďaka svojim VR headsetom, ktoré patria k najlepším komerčne dostupným riešeniam na trhu. Od roku 2014 patrí pod Facebook, ktorý sa ho teraz rozhodol premenovať na Facebook Reality Lab. Deje sa tak z dôvodu, aby bol názov spoločnosti zákazníkmi jasne identifikovaný tak, že patrí pod najväčšiu sociálnu sieť. 

Facebook Reality Lab tvorí tím, ktorý sa zaoberá riešeniami v oblasti virtuálnej a rozšírenej reality. Svoje novinky svetu predstaví 16. septembra na udalosti Facebook Connect (pôvodne Oculus Connect). Kvôli pandémii koronavírusu prebehne online a bude zdarma pre všetkých divákov. 

Najväčšia sociálna sieť postupne tlačí svoj názov do všetkých služieb, ktoré vlastní. Výsledkom toho je, že aplikácie Instagram, WhatsApp a Messenger dávnejšie doplnila informácia “From Facebook.” Okrem toho sa služby začínajú prepájať aj po funkčnej stránke.  Naposledy sme vás v tejto súvislosti informovali, že nová aktualizácia sa pokúša zlúčiť Instagramové správy s Messengerom

Zdroj: Facebook


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu