OnePlus 10 Pro zlyhal pri teste ohybnosti. Zlomil sa

Kanál JerryRigEverything zverejnil test odolnosti, pri ktorom známy YouTuber testuje displej telefónu škriabaním, pálením a skúša ho ohnúť. OnePlus 10 Pro test neprežil.

OnePlus 10 Pro prišiel začiatkom roka a priniesol prémiovú výbavu. Podrobnosti sa dočítate v základnom infe. 6,7-AMOLED displej chráni odolné sklo Gorilla Glass Victus. Ako obstál úplne nový, čerstvo vybalený telefón v teste, si môžete pozrieť vo videu. 

Boky zariadenia aj hardvérové tlačidlá sú z hliníka, slot na SIM kartu chráni gumené tesnenie, takže aj keď OnePlus 10 Pro oficiáne nespĺňa žiadnu certifikáciu vodeodolnosti, dá sa očakávať, že pri bežnom ošplechnutí sa cez slot voda do zariadenia nedostne. 

Prvé škrabance prišli pri použití nástroja so stupnicou tvrdosti 6 a oheň poškodil obrazovku po približne 40 sekundách pôsobenia priameho tepla zo zapaľovača. Ani poškriabanie displeja v mieste čítačky odtlačkov nebránilo odokmnutiu. 

Neskôr nasledoval test ohybnosti, v ktorom smartfón zlyhal. Najskôr popraskala zadná sklenená časť, pri pohybe do druhého smeru sa displej zlomil. Prežila iba LED dióda, ktorá napriek devastačným "zraneniam" bez prestávky svietila. 

Aj keď nikto neočakáva, že podobné tvrdé zaobchádzanie bežný telefón prežije bez poškodenia, kto sleduje tento YouTube kanál vie, že k úplnému prelomeniu konštrukcie za posledných pár rokov prišlo len výnimočne. Takže ak si kúpite OnePlus 10 Pro, pri sadaní si ho pre istotu vyberte zo zadného vrecka. 

Zdroj: youtube.com/JerryRigEverything
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu