OnePlus 8T Concept: ovládanie gestami pomocou radaru a zmena farby krytu pri notifikácii

Koncept smartfónu vychádza z modelu 8T a ukazuje možnosti nových technológií. Ponúka bezdotykové ovládanie a dokáže meniť farbu zadnej strany podľa zmeny napätia.

Koncept OnePlus 8T využíva podľa slov výrobcu kombináciu inšpirácie prírodným dizajnom a pokrokových technológií na vytvorenie prirodzenejšej interakcie medzi používateľom a jeho zariadením. 

Dizajnéri sa inšpirovali odtieňmi z viacfarebnej prúdiacej vody v horúcich prameňoch tureckého Pamukkale a priniesli dizajn pomenovaný ECMF (Electronic Color, Material and Finish), ktorý dynamicky spolupracuje so softvérovými funkciami. Koncept OnePlus 8T používa film meniaci farbu s obsahom oxidu kovu v skle. Valenčný stav kovových iónov sa mení pri rôznych napätiach, takže keď sa oxid kovu aktivuje, farba skla sa zmení z tmavomodrej na svetlostriebornú. 

Princíp fungovania tejto technológie, požičanej od 5G, je ten, že radarový modul mmWave vysiela a prijíma elektromagnetické vlny. Má ísť o prvý krok k otvoreniu širokej škály možností interakcie používateľov s ich smartfónmi. 

ECMF môže pri prichádzajúcom hovore blikať farbami, pričom používatelia môžu hovor prijať alebo odmietnuť jednoduchým gestom. Technológia mmWave dokáže zaregistrovať dych používateľa, čo umožňuje synchronizáciu a efektnú zmenu farieb. Koncept OnePlus 8T tak s vami v skutočnosti "dýcha". 

Tak ako väčšina konceptov, aj tento slúži hlavne na ukážku nových technologických možností. Pokiaľ sa funkcie osvedčia, možno sa s nimi stretneme v niektorom budúcom smartfóne.

Zdroj: oneplus.com
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu