Oppo Find X5 Pro zaujme vlastným NPU MariSilicon X

Výrobca už potvrdil dátum premiéry novej série Find X5 a prezradil zopár informácií o hardvérovej výbave. Láka aj na špičkový fotoaparát.

O novinkách série Oppo Find X5 Pro sme vás informovali v nedávnom článku Séria Oppo Find X5 bude uvedená 24. februára. Už začiatkom februára boli odhalené detaily výbavy aj očakávaný dizajn. Ten firma potvrdila verejnením oficiálnych záberov. A pridáva aj informácie o základnom hardvéri. 

Rad Find X5 bude ako prvý vybavený vlastným NPU MariSilicon X od spoločnosti Oppo, pričom vo vlajkovej lodi Find X5 Pro pobeží výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 1. 

Na Oppo INNO Day 2021 oznámila spoločnosť MariSilicon X, dedikovanú obrazovú jednotku Neural Processing Unit (NPU), ktorá prekonáva najväčšiu výzvu pri tvorení videozáznamov smartfónom – nočné zábery. Vďaka 6 nm architektúre, spracovaniu RAW v reálnom čase a až 20× rýchlejšiemu výkonu umelej inteligencie v rozlíšení 4K dosahuje Find X5 Pro výborné výsledky aj v noci. 

Dôraz sa bude klásť na fotovýbavu vyvinutú v spolupráci so známou firmou Hasselblad. Dva 50 Mpix snímače Sony IMX766 pre hlavný a širokouhlý fotoaparát, doplní 13 Mpix teleobjektív. Chýbať nebude ani optická stabilizácia obrazu a nahrávanie 10-bit. HDR videí. 

Globálne uvedenie série Find X5 prebehne online vo štvrtok 24. februára o 12:00 na oficiálnom kanáli spoločnosti Oppo.  

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu