Oppo predstavilo laboratórium na vývoj 5G smartfónov. Spolupracuje s Ericssonom

Vyspelé laboratórium komunikačných technológií zaisťuje, že smartfóny OPPO budú medzi prvými, ktoré budú mať implementované veľa z najnovších technológií 5G.

Vďaka modernizovanému laboratóriu komunikačných technológií je teraz spoločnosť OPPO schopná naplno realizovať celý proces výskumu a vývoja v oblasti 5G, od základného RF front-endu až po aktualizácie softvérových protokolov, regionálne ladenie aj testovanie. 

OPPO Communication Lab zahŕňa tri hlavné moduly: laboratórium rádiových frekvencií, laboratórium protokolov a laboratórium pre simuláciu sietí, ktoré je výsledkom spolupráce spoločností OPPO a Ericsson. Na laboratóriu protokolov spolupracovala firma s poskytovateľom testovacích technológií Keysight.

Laboratórium pre simuláciu sietí, ktoré verne odráža skutočné mestské komunikačné siete, môže simulovať siete 4G/5G rôznych operátorov a poskytovať komunikačné služby až pre 10 000 zariadení. V laboratóriu tak možno testovať predbežné požiadavky na komercializáciu 5G v akýchkoľvek oblastiach sveta.

Laboratórium protokolov zase podporuje techniky pri realizácii výskumu týkajúceho sa spotreby energie, regresného testovania a spoločného testovania nových funkcií. V súčasnej dobe vykonáva výskum súvisiaci s nadchádzajúcou prvou evolúciou štandardu 5G, označovanou ako Release 16, ktorá bude šetrnejšia k životnému prostrediu vďaka lepšej efektivite komunikácie medzi smartfónmi a sieťami, čo znižuje spotrebu energie inteligentných telefónov aj základňových staníc.

Do budúcna bude OPPO aj naďalej rozširovať svoj výskum a vývoj v oblastiach špičkových technológií, a spolupracovať s ďalšími lídrami v obore.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu