Oppo Slide Phone - skladací smartfón na viacero spôsobov

Čínsky výrobca je známy inovatívnym prístupom a množstvom rôznych konceptov. Aktuálne pracuje na zariadení, ktoré sa bude dať poskladať viacerými spôsobmi.

Smartfón s pracovným názvom Slide Phone má v zloženom stave rozmery 54 x 86 mm, čo je veľkosť kreditnej karty. Na rovnakej strane má tri sklopné pánty, vďaka ktorým sa bude dať konštrukcia vysunúť do strany a transformovať podľa aktuálnej potreby používateľa. 

Jedno vysunutie nahor odkryje 40 mm obrazovku s rôznymi funkciami, ako sú čas, história hovorov, notifikácie a dá sa tu ovládať aj hudobný prehrávač. 

Posunutím druhého záhybu je k dispozícii 80 mm obrazovka a fotoaparát, čo je podľa výrobcu vhodná konfugurácia pre snímanie selfie či na videohovory. Rozložením celeého telefónu sa odhalí 7-palcový, úzky displej.

V hernom režime sú k dispozícii po bokoch displeja ovládacie panely, režim viacerých úloh umožní zobrazenie viacerých aplikácií nad sebou. Po bokoch konštrukcie sú umiestnené ovládacie prvky v tvare elipsy rozdelenej na polovicu a fungujú ako dve alebo štyri tlačidlá. 

Displej podporuje prácu s dotykovým perom, ktoré je zabudované do tela smartfónu, čo mu dáva ďalší rozmer používania. Zariadednie sa nabíja len bezdrôtovo.

Či sa koncept Slide Phone bude niekedy dostupný aj pre komerčné využitie nie je zatiaľ isté. Ide však o ukážku ďalších možností využitia flexibilného displeja. 

Zdroj: nendo.jp, twitter.com/oppo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu