PlayStation 5 príde aj v edícii bez diskovej mechaniky

Nová konzola s futuristickým dizajnom bude k dispozícii aj bez Blue-ray mechaniky, takže hry sa budú sťahovať iba cez obchod PlayStation Store.

Najnovšia generácia hernej konzoly je tu. Dizajn je iný než po iné roky, prevláda elegantná kombinácia bielej a čiernej s modrým podsvietením. PlayStation 5 Digital Edition je tenšia než klasická verzia, so symetrickým dizajnom, práve pre chýbajúcu mechaniku. 

Farebne zladený bezdrôtový herný ovládač DualSense ponúka haptickú odozvu pri ovládaní a vstavaný mikrofón pre komunikáciu so spoluhráčmi. Okrem ďalšieho príslušenstva predstavilo Sony ku konzole množstvo nových hier, medzi ktorými nechýba Marvel's Spider-Man: Miles Morales, Horizon Forbidden West či Gran Turismo 7. Kompletný zoznam nájdete na webe playstation.com.

Podľa už skôr zverejnených informácií ponúkne PlayStation 5 16 GB RAM, osemjadrový procesor AMD s taktom 3,5 GHz a SSD úložisko novej generácie so 100-násobne rýchlejším ukladaním obsahu než pri PS4 (5,5 Gbps) a 825 GB voľného miesta. Hry sa budú spúšťať oveľa rýchlejšie. 

Cenu ani štart predaja výrobca zatiaľ neprezradil. Na svojom webe píše o spustení cez prázdniny. 

Zdroj: playstation.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu