Podľa Slovákov je vojna na Ukrajine hoax, vláda zatajuje UFO a očkovanie slúžilo na čipovanie obyvateľstva

Agentúra MEDIAN SK realizovala exkluzívny prieskum, v ktorom si na paškál zobrala najznámejšie konšpiračné teórie, ako očkovanie, UFO, chemtrails či pristátie na mesiaci. Výsledky sú znepokojivé.

Slovensko je skvelou živnou pôdou pre rôzne konšpirácie a hoaxy. Potvrdzuje to aj nový prieskum agentúry MEDIAN SK, ktorý si objednala RTVS. Bol realizovaný v období od 21. júla do 26. júla 2023 na vzorke 1010 respondentov. Témou boli populárne konšpiračné teórie ako UFO, 11. september, chemtrails či vojna na Ukrajine

Celkovo až 36 % opýtaných verí teórii, že teroristický útok z 11. septembra na Svetové obchodné centrum USA bol nariadený vládou. O dve percentá menej, teda 34 % si zas myslí, že vláda zámerne zatajuje podrobnosti týkajúce sa UFO. Treťou najobľúbenejšou konšpiráciou Slovákov je tzv. chemtrails.

Ide o označenie pre teóriu, ktorá vznikla v 90. rokoch. Hovorí o tom, že lietadlá zo vzduchu rozprašujú škodlivé chemické látky, baktérie či vírusy s cieľom úmyselného poškodzovania zdravia bežného obyvateľstva. Tejto pomerne bláznivej teórii, ktorá bola v minulosti viackrát vyvrátená, aj naďalej verí 30 % opýtaných Slovákov. 

Na rad prišlo tiež niekoľko ďalších konšpirácií, podľa ktorých si myslíme, že celý svet je ovládaný Židmi. Celkovo 20 % opýtaných verí, že Američania nikdy nepristáli na Mesiaci a 19 % Slovákov si myslí, že vojna na Ukrajine je klamstvo, ktoré šíri USA. O nič lepšie neobstála ani téma týkajúca sa očkovania. Z prieskumu vyplýva, že 14 % opýtaných stále zastáva názor, že očkovanie proti COVIDU-19 slúžilo na čipovanie obyvateľov. 

Zdroj: spravy.rtvs.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu