Populárny AnTuTu Benchmark zmizol z ponuky Google Play

Počas víkendu došlo k odstráneniu populárneho benchmarku, ktorý má byť spojený s pochybnou firmou Cheetah Mobile. Z Google Play zmizli všetky AnTuTu aplikácie. Výrobca sa situáciu snaží vyriešiť.

AnTuTu Benchmark je známa aplikácia, ktorá slúži na meranie a porovnávanie výkonu smartfónov či tabletov. Často býva súčasťou marketingových kampaní o najvýkonnejší mobil na svete. Odvolávajú sa naň aj niektoré recenzie a býva dôležitým parametrom pri výbere smartfónu u mnohých používateľov. 

Momentálne by ste však aplikáciu v Google Play hľadali márne. Počas víkendu z obchodu zmizli všetky AnTuTu tituly, vrátane AnTuTu 3DBench, AnTuTu Benchmark a AITutu Benchmark. 

Google v čase písania článku situáciu nekomentoval. Predpokladá sa, že ide o súčasť širšieho mazania aplikácií, ktoré sú spojené s firmou Cheetah Mobile, v ktorej je AnTuTu akcionárom. Štúdio Cheetah je známe pochybnými titulmi, ktoré obsahujú veľa mikrotransakcií, opakovane porušujú pravidlá Google Play či inak obťažujú používateľov. 

Generálny riaditeľ AnTuTu Zhao Chen priznáva, že v Cheetah Mobile vlastnia akcie, no samotná firma sa podľa neho nikdy nedotkla účtov v AnTuTu a neprevádzkovala tam ani žiadnu propagáciu svojho softvéru. Chen dodáva, že ide podľa neho iba o nedorozumenie, ktoré mohol spôsobiť odkaz na ochranu osobných údajov v AnTuTu. 

Využíval totiž adresu Cheetah Mobile (cmcm.com). Firma sa pokúša riešiť situáciu s Googlom. Ak vám dovtedy AnTuTu benchmark bude chýbať, môžete si ho stiahnuť neoficiálnou cestou z webov tretích strán, napríklad na portáli APKMirror alebo priamo zo stránok antutu.com. S inštaláciou by nemali byť žiadne problémy. iOS používatelia si môžu AnTuTu aj naďalej sťahovať z AppStoru. 

Zdroj: androidpolice.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu