Skladací Vivo X Fold+ a iQOO 10 Pro s 200 W nabíjaním naživo

Zástupcovia značky Vivo a iQOO priniesli na Slovensko dva modely smartfónov, ktoré ponúkajú atraktívny dizajn a prémiové vlastnosti. Na náš trh sa však, bohužiaľ, ani jeden z nich nedostane.

Na chvíľku mali slovenskí novinári možnosť vyskúšať si dve horúce novinky. Jedna lákala skladacím displejom, druhá mimoriadne rýchlym 200 W nabíjaním. Obidva modely v nás zanechali veľmi dobré dojmy, ich hlavnou nevýhodou je dostupnosť, alebo skôr nedostupnosť, na slovenskom trhu. 

Vivo X Fold+ by u nás mohol byť veľkým konkurentom pre Samsung Galaxy Z Fold4 (recenzia). Ponúka podobnú konštrukciu s dvomi displejmi. Vonkajším 6,53'' a vnútorným ohybným s 8'' uhlopriečkou. 

Rovnako ako pri Samsungu sa dá externá obrazovka X Fold+ využiť pri fotografovaní, napríklad aj selfie, na ktoré sa dá tak pohodlne použiť hlavný fotoaparát s 50 Mpix rozlíšením a optickou stabilizáciou obrazu. Aj tu pri fotoaparátoch spolupracovalo Vivo so známou firmou Zeiss. 

Kompletné špecifikácie Vivo X Fold+ nájdete v základnom infe, nechýba medzi nimi výkonný čipset Snapdragon 8+ Gen 1, rýchle pamäte s vysokou kapacitou ani rýchle 80 W káblové či bezdrôtové 50 W nabíjanie. 

Druhý model, ktorý sme si na krátkom stretnutí vyskúšali, láka na viac než dvojnásobnú rýchlosť nabíjania než ponúka ohybné Vivo. Vďaka 200 W ultra rýchlemu nabíjaniu to 4700 mAh batéria smartfónu iQOO 10 Pro zvládla pri našom teste z 1 % do 100 % za necelých dvanásť minút. 

Samotná dĺžka nabíjania závisí od okolitých podmienok, hlavne teploty vzduchu, takže niektoré testy môžu namerať mierne odlišné hodnoty, no či je do 10, 12 alebo 14 minút, stále je to čas, za ktorý sa stihnete naraňajkovať alebo osprchovať pred odchodom z domu. Test nabíjania si môžete pozrieť na videu na našom instagramovom účte Fony.sk.

Ak vám dôjde energia v smartfóne v priebehu dňa, stačí dať telefón na pár minút na nabíjačku a bez starostí môžete pokračovať v pracovnom nasadení. Kto by sa obával prílišného zahrievania telefónu počas nabíjania, môžeme ho ubezpečiť, že nič také nenastalo. Zariadenie bolo mierne teplejšie, no išlo o bežné zahriatie ako pri každom nabíjaní. 

Aktuálna vlajková loď značky iQOO sa pýši nielen 200 W nabíjaním, ale aj zvyšná výbava stojí za pozornosť. Patrí do nej 6,78-palcový LTPO3 AMOLED displej s jemným QHD+ rozlíšením, Snapdragon 8+ Gen 1, 12 GB RAM a až 512 GB úložisko. Hlavný 50 Mpix fotoaparát disponuje gimbalovou stabilizáciou obrazu a vo foto zostave nechýba ani teleobjektív s 3-násobným optickým priblížením a OIS. 

Obidve značky, Vivo aj pre Slováka zrejme stále málo známa iQOO. Patria do portfólia koncernu BBK Electronics. Nájdeme tam aj Oppo, Realme a OnePlus. Preto niektoré značky medzi sebou zdieľajú niektoré technológie alebo majú podobný dizajn. Keď sa niektorá z nových vlastností osvedčí pri jednej značke, je vysoko pravdepodobné, že ju nájdeme neskôr aj pri inej. 

Živé fotografie Vivo X Fold+:

Živé fotografie iQOO 10 Pro:

 

 

 

 

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu