SLSP sprístupnila výber z bankomatu mobilom

Veľmi pohodlný a bezpečný výber hotovosti z bankomatu pomocou mobilnej aplikácie spustila ďalšia slovenská banka. Má však zopár obmedzení.

Po Tatra banke, VÚB a Prima banke, je Slovenská sporiteľňa ďalšou bankou na Slovensku, ktorá umožňuje vyberať finančnú hotovosť z bankomatu mobilom. Nepotrebujete tak nosiť so sebou platobnú kartu ani si pamätať PIN kód. Takisto sa týmto spôsobom výberu minimalizuje riziko odcudzenia citlivých údajov z karty cez podvodníkom namontované zariadenie na bankomate. 

Stačí mať nainštalovanú v telefóne aplikáciu George a mobilné dáta. Prístup k novej funkcii je ale o niečo zdĺhavejší než napríklad v prípade Tatra banky, ktorá má odkaz na Výber z bankomatu priamo na domácej obrazovke. 

Otvoríte si apku George, ťuknete na účet, z ktorého chcete vybrať peniaze a v menu nájdete  Funkcie. Zvolíte Výber z bankomatu mobilom, zadáte sumu, skontrolujete správnosť údajov a transakciu podpíšete cez mToken alebo iný bezpečnostný prvok. 

Vygeneruje sa kód, ktorý má platnosť 15 minút, zadáte ho pri vybranom bankomate a počkáte na hotovosť. Jednorazovo však môžete vybrať maximálne 200 eur, pričom denný limit je 500 eur. Ďalším obmedzením je ja maximálny počet výberov za mesiac, ten je nastavený na 30 a celkovo môžete vybrať mesačne do 3000 eur. 

Tak ako pri iných bankách aj z účtu SLSP môžete vyberať peniaze mobilom iba z vlastných bankomatov Slovenskej sporiteľne. Výber je bezplatný.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu