Smart hodinky Xiaomi Watch S1 a Watch S1 Active naživo

Po globálnej prezentácii noviniek od Xiaomi sme si všetky aj naživo vyskúšali. Dvojica inteligentných hodiniek zaujme dizajnom, výbavou a cenou. Už sú dostupné aj na Slovensku. (živé fotografie)

Vo štvrtok sa konal veľkolepý večer, na ktorom čínsky výrobca uviedol vo Viedni sériu smartfónov Xiaomi 12, rad smart hodiniek Watch S1 a úplne bezdrôtové slúchadlá Buds 3T Pro a Buds 3

Z dvojice inteligentných hodiniek si vyberie záujemca o elegantný, klasický štýl aj športovec, ktorý uprednostní nízku hmotmosť a množstvo farebných verzií remienkov. Práve nízka hmotnosť bola prvá vec, ktorá ma na modeli Xiaomi Watch S1 Active (základné info) zaujala na prvý pohľad, vlastne dotyk. 

Vďaka odlahčenému kovovému rámu majú iba 36 gramov a v porovnaní s 52 gramami prípade Xiaomi Watch S1 (základné info), je to naozaj cítiť. Pri športovaní asi nebudete chcieť, aby ste na zápästí hodinky vnímali. 

Pri Watch S1 Active máte k dispozícii šesť žiarivých farieb fluorokaučukového remienka, Watch S1 ponúkajú na výber medzi klasickými koženými remienkami alebo remienkami z fluorokaučuku odolnými voči znečisteniu. Takisto v rôznych farbách.

Výbavou sú obidva modely rovnaké, vrátane batérie. Zvládnu merať základné zdravotné funkcie, aj okysličenie krvi SpO2. Na výber je 117 športových režimov, poteší automatické rozpoznávanie niektorých aktivít - behu vonku, vnútri a chôdze. Údaje môžete synchronizovať s aplikáciami Strava alebo Apple Health.

Nechýbajú Bluetooth hovory cez spárovaný telefón a dokonca môžete hodinky použiť na bezkontaktné NFC platby kartou Mastercard. Odolnosť voči vode 5ATM dovolí plávanie alebo sprchovanie aj s hodinkami. Vyhnite sa však saune, horúcej sprche a ostrým prúdom pri vodných športoch.

Ovládanie zabezpečia dve hardvérové tlačidlá v pravej bočnej stene a 1,43-palcový AMOLED displej s jemným rozlíšením. Batéria so 470 mAh kapacitou by mala podľa výrobcu pri bežnom používaní ponúknuť 12-dňovú výdrž na jedno nabitie, alebo 24 dní v úspornom režime. Hodinky nabijete bezdrôtovo magnetickou kolískou. 

Vnútri beží vlastný operačný systém MIUI Watch 1.0, ktorý je kompatibilný s Androidom 6.0 a novším a s iOS od verzie 10. Obidva modely inteligentných hodiniek série Watch S1 sa už predávajú v slovenských obchodoch. Cena Watch S1 je stanovená na 229 eur, za Watch S1 Active zaplatíte 169 eur

 


 

Diskusia k článku:

Karol Sendrei03.04.2022 - 01:21 Trvalý odkaz

A menu je iba v angličtine?

Celá diskusia 2 príspevky