Sony oficiálne ohlásilo farebné kryty na PS5 a nové farby pre DualSense

Ak máte doma PlayStation 5 a nepáči sa vám jej biela farba, Sony vám od budúceho roka ponúkne oficiálne riešenie. Je v podobe vymeniteľných krytov, ktoré budú k dispozícii v piatich farbách.

S príchodom PlayStation 5 (recenzia) sa viackrát skloňovali spôsoby, ako upraviť kryty na konzole a zmeniť tak jej farebný dizajn. Aktuálna generácia je totiž k dispozícii iba v bielej farbe, čo niektorým používateľom nemusí vyhovovať. Objavilo sa tak viacero firiem, ktoré ponúkali neoficiálny spôsob, ako vzhľad konzoly upraviť a pripravovali svoje vlastné kryty. 

Sony však tieto snahy zablokovalo a dnes už konečne vieme prečo. Pripravovali totiž vlastné farebné kryty, ktoré teraz oficiálne oznamujú. Bude ich päť a a vaša konzola s nimi môže byť ružová (Nova Pink), modrá (Starlight Blue), fialová (Galactic Purple), červená (Cosmic Red), ale aj veľmi žiadaná čierna (Midnight Black). O rovnaké farby sa rozšíria aj ovládače DualSense. 

Samotná výmena má byť používateľsky jednoduchá a nasadzovať sa budú formou zacvakávania. Kryty budú samostatne predajné a dostupné ako pre klasickú PlayStation 5 s mechanikou, tak pre digitálnu verziu bez nej. 

Čierna a červená farba bude dostupná od januára budúceho roka, avšak len vo vybraných krajinách. Slovensko bohužiaľ medzi nimi zatiaľ nie je. Sony ale jedným dychom dodáva, že zoznam krajín bude v priebehu roka postupne rozširovať, takže s najväčšou pravdepodobnosťou sa kryty dostanú aj k nám. 

V prvej polovici roka dorazia na trh aj všetky ostatné zmienené farby. Ich presné dátumy uvedenia sa na vybraných trhoch môžu líšiť. Sony bude zoznam dostupnosti aktualizovať a akonáhle sa nové farebné kryty objavia aj u nás, budeme vás informovať. 


Zdroj: blog.playstation.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu