Streamovanie hier z Xboxu bude už čoskoro dostupné aj na iOS

Nová verzia aplikácie je momentálne vo fáze testovania. Hranie bude fungovať podobne ako streamovanie hier z konzoly PlayStation, dostupné od minulého roka. Xbox hráčov čaká aj nové používateľské rozhranie a niekoľko ďalších drobností.

Apple pripravuje veľkú aktualizáciu Xbox aplikácie, ktorá umožní používateľom streamovať hry z konzoly Xbox priamo na ich iPhone alebo iPad. Ide o rovnakú funkciu, ktorú je na Androide dostupná v beta verzii. Xbox aplikácia bude schopná spustiť vašu konzolu prostredníctvom Wi-Fi v rovnakej domácej sieti alebo dokonca aj cez mobilné dáta. 

Následne si budete môcť pozrieť celý obsah Xboxu, ktorý môžete streamovať na displej vášho iPhonu. Treba povedať, že aj keď je funkcionalita podobná, nejedná sa o službu xCloud. Tá streamuje hry zo vzdialených serverov Microsoftu a má pred sebou ešte dlhú cestu, počas ktorej je čo vylepšovať. Stream cez Xbox aplikáciu prebieha výlučne z vašej domácej konzoly. 

Používatelia by sa s aktualizáciou mali dočkať novej úvodnej obrazovky, karty priateľov, vyhľadávania a knižnice. Samotné hranie je podobné ako PlayStation RemotePlay od Sony, ktoré funguje  na mobiloch od minulého roka. Viac sa o ňom dočítate v článku PS4 Remote Play je už dostupné pre všetky androidy. Nová Xbox aplikácia je stále vo fáze testovania a vyzerá to tak, že na finálnu verziu už nebudeme čakať dlho. 

Zdroj: The Verge


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu