Sygic prináša novú funkciu - záchranársku uličku

Pri nehode je dôležitý skorý príchod záchranných zložiek na miesto, aby čo najskôr pomohli zraneným. Vytvorenie záchranárskej uličky môže byť pre rýchlosť kľúčové, no nie všetci vodiči vedia, čo majú robiť a kde svoje vozidlo odstaviť. Sygic prichádza s pomocou.

Inšpiráciou pre developerov v Sygicu bola zákonná požiadavka, ktorá platí vo väčšine európskych krajín (vrátane Slovenska), vytvárať pri nehode na ceste záchranársku uličku. Do GPS navigácie tak vývojári pridali obrazovú inštrukciu, ktorá pomôže bezpečne sa vyhnúť záchranárskym vozidlám. 

Novinka pomôže predísť zmätočným reakciám niektorých vodičov, zabezpečí plynulú premávku, a tým zlepší celkovú bezpečnosť na ceste. Na dvojprúdovej ceste je to oveľa jasnejšie, kam sa s autom postaviť, než na takej viacprúdovej diaľnici. 

Autá v ľavom jazdnom pruhu by sa mali posunúť čo najviac doľava, zatiaľ čo autá v pravom pruhu by mali prejsť čo najviac vpravo. Pri viacprúdových cestách majú autá v ľavom pruhu ustúpiť doľava, pričom autá zo všetkých ostatných pruhov sa odsúvajú napravo. Spevnená krajnica musí vždy zostať priechodná. 

Funkcia je súčasťou platenej licencie Premium+ a pri spomalení vozidiel na určitú rýchlosť sa aktivuje v priebehu niekoľkých sekúnd. To dá navigácii impulz varovať šoférov na potenciálnu dopravnú nehodu pred nimi a poskytne im inštrukciu, kam nasmerovať svoje vozidlo. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu