Tislberk: head-up displej od Digadesu a Sygicu pre bezpečnú jazdu na motorke

Sygic v spolupráci s nemeckou firmou Digades vyvinul inovatívny head-up displej určený špeciálne pre vodičov motocyklov. Umožňuje personalizovaný výpočet trasy a upozorní na odbočky bez toho, aby motorkártor odpútal zrak od cesty.

Tilsberk, jedna zo značiek firmy Digades, vyvinul head-up display, ktorý zobrazuje dôležité informácie na priezor motocyklistickej helmy, vrátane rýchlostných obmedzení, aktuálnej rýchlosti, blížiacich sa odbočiek, času a vzdialenosti dojazdu. 

Zariadenie pripojíte k smartfónu cez Bluetooth, pričom jeho batéria ponúka až 12-hodinovú výdrž. Systém podporuje aj import trasy cez súbory GPX alebo priamym pripojením k aplikácii calimoto. Pri navigovaní sa využívajú mapy TomTom, ktoré umožňujú navigáciu v odbočkách v kompaktnom formáte.

Sygic v tejto spolupráci zohral úlohu pri vývoji so svojim mobilným SDK. Digades využil technológiu od Sygicu na streamovanie vývoja a na vytvorenie produktu, ktorý slúži potrebám motorkárov. Head-up displej od Tilsberku sa dá ovládať cez samostatnú mobilnú aplikáciu, kde si šoféri môžu nastaviť displej, začať cestu a získať prístup k ďalším funkciám. 

Tilsberk head-up sa predáva cez oficiálny e-shop za 399 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu