Twitter blokuje čítanie príspevkov bez prihlásenia a obmedzuje ich počet na prečítanie

Ak nemáte Twitter účet a chcete si len pozrieť niektorý príspevok, máte smolu. Elon Musk prezeranie bez prihlásenia zablokoval. Vraj dočasne. Navyše sa drasticky znížil počet tvítov, ktoré môžete denne prečítať.

Pokiaľ si chcete pozrieť, čo je nové na Twitter účte, musíte byť prihlásení. Inak sa vám zobrazí prihlasovacie okno s možnosťou zadať svoje údaje alebo sa registrovať ako nový používateľ. Bez toho si nič na tejto sociálnej sieti nepozriete.

Donedávna bol pritom obsah Twitteru prístupný bez týchto obmedzení. Majiteľ platformy Elon Musk sa vyjadril, že novinka je dočasným núdzovým opatrením, ktoré má byť reakciou na stovky spoločnosti, ktoré z Twitteru agresívne extrahujú rôzne dáta, čo negatívne ovplyvňuje používateľskú skúsenosť. 

Musk sa chce proti firmám, ktoré tieto údaje využívajú na komerčné účely, brániť súdnou cestou. Kým nepríde na iné riešenie, ostane Twitter pre neprihlásených používateľov zablokovaný.

Ďalším obmedzením je počet tvítov, ktoré môžu používatelia denne prečítať. Ak sú overení, počet zobrazených príspevkov denne ja 8000, neoverení majú prístup k maximálne 800 tvítom za deň. Ak ste novým a navyše neoverneým používateľom, strop je pre vás 400 zobrazených príspevkov denne.

Počet bol pôvodne ešte nižší, Elon Musk ho približne po hodine od ohlásenia zmeny zvýšil. Bežných ľudí sa zrejme toto obmedzenie až tak nedotkne. Aj toto je reakciou na extrahovanie údajov z postov rôznymi firmami.

Zdroj: twitter.com/TimSweeneyEpic, twitter.com/ElonMusk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu