V aplikácii Gmail pribudla možnosť četovať

Nová funkcia je zatiaľ vo fáze testovania, nie je však problém ju zapnúť a vyskúšať. Poradíme, ako na to.

Google stále vymýšľa nové veci, ktoré by mohli byť pre používateľov užitočné. Či sa nová funkcia nazvaná Chat neskôr stane obľúbenou, si teraz netrúfame predpovedať. Mnohým zrejme napadne základná otázka: prečo by som mal v aplikácii e-mailového klienta potrebovať četovať s ostatnými? 

Komunikačného softvéru je na trhu naozaj dostatok, medzi najpoužívanejšie patrí Messenger, WhatsApp, Viber, Telegram či Signal. Teraz môžete vyskúšať ďalšiu možnosť - četovať cez Gmail.

Funkciu si musíte ručne zapnúť v nastaveniach Gmailu. Takmer dole ťuknite na svoj osobný účet, zakliknite políčko Chat (predbežný prístup) a aplikiácia sa prepne do nového režimu, v ktorom bude zobrazovať aj karty Chat a Miestnosti. 

Novinka sa dá aktivovať v androidoch a nachádza sa aj v apke pre iOS, no napriek povoleniu novej funkcie sa mi na dolnej lište ikony Chat a Miestnosti nezobrazujú. Iba tradičná Pošta a Stretnutia (Meet). 

Na využívanie četu musia mať funkciu zapnutú obidve strany, ktoré si píšu. Bohužiaľ, pokiaľ napíšete niekomu, kto čet nemá aktivovaný, nepríde mu žiadne upozornenie o novej správe, ani odporúčanie, že keď si chce správu prečítať, musí si čet povoliť v nastaveniach. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu