Virtuálny operátor Unimobile predviedol funkčnosť svojej siete

Spoločnosť Uniphone chce na Slovensku pôsobiť ako samostatný virtuálny operátor pod názvom Unimobile. Na pôde Úradu pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb ukázal funkčnosť volaní, odosielania SMS a pripojenia do internetu cez 2G a 3G sieť.

Firma Uniphone už dhší čas plánuje spustiť na Slovensku poskytovanie mobilných služieb pod názvom Unimobile, a to veľkoobchodným spôsobom. Teda nie predávať služby koncovým zákazníkom, ale v spolupráci s obchodnými partnermi, ktorí budú ponúkať pripojenie pod vlastnou značkou. 

Minulý týždeň demonštroval Uniphone funkčnosť svojej siete. Podľa konateľa firmy Mochala Rybárika "väčšina testov prebehla podľa očakávania úspešne, vrátane historicky prvého volania zo siete Unimobile na Český telekomunikačný úrad. Niekoľko nedostatkov, ktoré sa pri testoch ukázali a mali pôvod v našej sieti, sme vyriešili s naším dodávateľom technológie, spoločnosťou Null Team, ihneď na druhý deň." 

Aktuálne prebieha pripojenie SIM kariet Unimobile do mobilných sietí prostredníctvom zahraničného roamingového partnera, a to aj pre pripojenie na Slovensku. Uniphone už oslovil slovenských operátorov, ktorých sieť by rád využíval na domáce roamingové prepojenie, no zatiaľ sa k prebiehajúcim rokovaniam bližšie nevyjadril. 

Termín sprevádzkovania plnohodnotných služieb virtuálnej mobilnej siete Unimobile závisí aj od postupu regulačného úradu.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu