Vivo Funtouch OS 13: nové funkcie, viac prispôsobení a vylepšené zabezpečenie

Spoločnosť uviedla novú verziu používateľského prostredia Funtouch OS založeného na Androide 13. Aktualizácia odštartuje začiatkom novembra.

Vivo vo svojich smartfónoch používa vlastnú používateľskú nadstavbu Funtouch OS. Najnovšia verzia je založená na novom Androide 13 a ponúka širšie možnosti prispôsobenia vzhľadu aj inovované funkcie ochrany osobných údajov a zabezpečenia s novými spôsobmi ovládania. 

Nová funkcia "pripínania" aplikácií pomáha udržiavať citlivé údaje v bezpečí a poskytuje používateľom väčší komfort, pokiaľ ide o ich bezpečnosť a súkromie. Keď zariadenie používa iná osoba, funkcia dvojúrovňového pripínania udržiava zvolenú aplikáciu v zobrazení a zabraňuje prístupu k iným aplikáciám v zariadení. 

iManager pomáha monitorovať čas používania aplikácií. Ak je využitie procesora niektorou aplikáciou príliš vysoké, používatelia ju môžu vypnúť jedným klepnutím. Aplikácia iManager môže tiež zabrániť prehrievaniu znížením počtu aktívnych aplikácií a úpravou frekvencie procesora na základe funkcie chladenia telefónu.

Vylepšenia sa týkajú aj fotografovania a nahrávania videí. Profesionálny hľadáčik uľahčuje vďaka novému stabilizačnému krúžku fotografovanie, na zábere pomáha zmierniť následky trasúcich sa rúk. Systém umožňuje stlmiť zvuk videa počas úpravy záznamu a dokonca vykonať presné úpravy hlasitosti v každom segmente videa.

Funtouch OS 13 bude dostupný prostredníctvom aktualizácie začiatkom novembra 2022, prvým modelom bude Vivo X80 Pro (recenzia). Nasledovať bude X80 Lite a model V23 5G, a to približne v polovici decembra. Majitelia Vivo Y76 5G sa na aktualizáciu môžu tešiť v polovici januára 2023. Spoločnosť postupne prinesie Funtouch OS 13 na ďalšie zariadenia po celom svete. 

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu