Vivo X80 Pro so špičkovým fotoaparátom prichádza na Slovensko. Poznáme cenu

Novinka ponúka všetko, čo by ste od top modelu očakávali. Atraktívny dizajn, výkonný hardvér, kvalitný displej, špičkové fotoaparáty s optikou Zeiss aj batériu s rýchlym káblovým aj bezdrôtovým nabíjaním.

Značka Vivo vstúpila na slovenský trh začiatkom júna, kedy priniesla sedem modelov smartfónov v rôznych cenových reláciách s výbavou pre menej náročných zákazníkov aj pre tých, čo majú záujem o smartfón s výborným pomerom cena / výkon.

Teraz výrobca prináša na Slovensko špičkový model, ktorý poteší aj tých najnáročnejších. Vivo X80 Pro (základné info) ponúka vysoký výkon, ktorý zabezpečí 4 nm čipset Snapdragon 8 Gen 1, 6,8-palcový AMOLED displej s jemným rozlíšením 1440 x 3200 bodov a 120 Hz obnovovacou frekvenciou, a 4700 mAh batériu s 80 W káblovým a 50 W bezdrôtovým nabíjaním. X80 Pro môžete nabiť len za 36 minút. 

Pýchou telefónu sú fotoaparáty vytvorené v spolupráci so značkou Zeiss a po prvýkrát foto zostava ponúka režimy videa v kinematografickom štýle. 

Nová funkcia Zeiss Cinematic Video Bokeh vytvára oválny bokeh efekt v štandardnom filmovom pomere strán 2,39:1 a vytvára efekt širokouhlého filmového objektívu. K dispozícii je možnosť zvoliť si bežný obrazový bokeh efekt a vytvoriť tak portrétne videá jediným klepnutím. Bokeh efekt sa mení podľa ohniskovej vzdialenosti, clony a vzdialenosti snímania a pri bežnom formáte 16:9 sú bokeh gule okrúhle.

Na kvalitu sa môžete spoľahnúť aj pri vytváraní nočných záberov vďaka Pure Night View. Okrem toho X80 Pro podporuje XDR Photo, ktorá dokáže zlepšiť čistotu obrázkov v protisvetle a vylepšiť tóny, ktoré lepšie odrážajú to, čo vidí ľudské oko. Povlak Zeiss T* zlepšuje priepustnosť svetla a pomáha znižovať odrazivosť svetla, ako napríklad odlesky.

Vivo X80 Pro dostal prednú kameru s rozlíšením 32 Mpix a zadný foto systém zložený zo štyroch objektívov. Zostavu tvorí hlavný 50 Mpix objektív s GNV senzorom a optickou stabilizáciou obrazu (OIS), za širokouhlým objektívom je 48 Mpix snímač, 12 Mpix gimbal portrétovej kamery a 8 Mpix periskopického teleobjektívu s OIS. 

Novinka je vybavená najnovšou iteráciou obrazového čipu vivo V1+, ktorý spolu s umelou intligenciou umožní kvalitu záberov na profesionálnej úrovni. Okrem toho čip vivo V1+ zlepšuje vizuálny zážitok X80 Pro pri zobrazovaní a hraní hier.

Camera Panning je nová, exkluzívna funkcia, ktorá vylepšuje dynamické možnosti vlajkovej lode. Táto funkcia spočíva v sledovaní pohybu na výšku a dokáže znížiť rozmazanie pohybu, zvyčajne spôsobené trasúcimi sa rukami.

Vivo X80 Pro bude na Slovensku v predaji od 23. 6. 2022 vo farbe Cosmic Black za odporúčanú cenu 1099 eur. Novinku už v redakcii testujeme. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu