Xiaomi Mi 10 dostane nový typ LPDDR5 RAM

Informáciu potvrdil generálny manažér spoločnosti na svojom Twitteri. Nové čipy zvyšujú rýchlosť dátových prenosov až na 6,4 Gbps. Aj to je dôvod, prečo by mali bez problémov využiť potenciál 5G sietí.

Očakáva sa, že Xiaomi v najbližších dňoch predstaví minimálne dva nové telefóny Mi 10 a Mi 10 Pro. V súvislosti s nimi sa spomínala aj podpora sietí 5. generácie.

Dohady napokon potvrdil generálny manažér spoločnosti Zhiyuan Zang, prostredníctvom iného zaujímavého oznámenia. Smartfóny totiž dostanú nové typy pamätí RAM LPDDR5, navrhnuté pre 5G. 

Xiaomi Mi 10 má byť prvý telefón, ktorý bude využívať čipy americkej spoločnosti Micron. Ich výrobný proces umožňuje vložiť na jednu matricu pamäť s kapacitou do 12 GB. Zlepšujú dátové prenosy až na 6,4 Gbps a preto by mali bez problémov využiť potenciál 5G sietí. 

Ďalším významným výrobcom LPDDR5 pamätí je Samsung. Práve on by mohol Xiaomi v ich prvom použití predbehnúť s prichádzajúcou sériou Galaxy S20. Pokiaľ však Samsung čipy v novinkách nepoužije, priekopníkom by malo zostať Xiaomi. 

Zdroj: Twitter


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu