Xiaomi sa dohodlo s firmami a urovnalo patentové spory

Majitelia patentov IP Bridge, Orange, Siemens a Xiaomi oznámili ukončenie dlhodobých sporov. Licenčná transakcia umožní Xiaomi využívať niektoré patenty troch spoločností.

Patentové spory medzi rôznymi technologickými firmami sú tu roky. Niektoré skončia víťazstvom len jednej strany, inokedy sa spoločnosti vedia dohodnúť. Spor Xiaomi s firmami IP Bridge, Orange,  a Siemens, sa skončil licenčnou patentovou transakciou, ktorá umožní efektívne licencovanie patentových práv na viaceré technológie. 

Xiaomi tak získalo možnosť využívať inovatívne patenty troch spoločností vo svojich produktoch, z čoho bude profitovať aj zákazník. 

Nedávno Xiaomi vydalo prvú správu o duševnom vlastníctve. V nej sa pochválilo, že k 30. septembru 2022 bola firma držiteľom viac než 29-tisíc patentov, ktoré pokrývajú vyše 60 krajín a regiónov. Podnikanie spoločnosti zahŕňa smartfóny, inteligentné televízory, inteligentné veľké domáce spotrebiče, nositeľné zariadenia a internetové služby. 

Výskum a vývoj sa dotýka rôznych oblastí vrátane operačného systému smartfónov, zobrazovania, nabíjania, operačného systému inteligentných televízorov, umelej inteligencie a podobne. Prostredníctvom rôznych prostriedkov, ako sú akvizície, krížové licencie a prevod patentov, spoločnosť Xiaomi dosiahla významné patentové úspechy.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu