YouTube Music nahradí službu Google Play Music

V priebehu roka chce Google ukončiť poskytovanie staršej hudobnej služby Play Music a nahradiť ju novším formátom YouTube Music. Svoju hudobnú knižnicu si budete môcť preniesť.

Google zrejme nechce štiepiť svoje sily spravovaním dvoch podobných služieb, ktoré si navzájom konkurujú, a plánuje sa venovať len novšiemu YouTube Music

Platená verzia za 5,99 eur mesačne je bez reklám a ponúka počúvanie hudby na pozadí aj pri zamknutej obrazovke. Podrobnosti sa dočítate v júlovom článku Služby YouTube Premium a YouTube Music prichádzajú na Slovensko.

Presný dátum ukončenia služby Google Play Music firma zatiaľ neoznámila, no vo vybraných krajinách (na Slovensku zatiaľ nie) už umožňuje presunúť svoj účet s hudobným obsahom na platformu YouTube Music. 

Ako na to, prezrádza krátke video: 

Pokiaľ máte predplatné služby Play Music, automaticky sa vám po prenose účtu zmení na rovnakú úroveň ako YouTube Music Premium alebo YouTube Premium. Podľa toho, čo bude pre vás výhodnejšie na základe aktuílneho predplatného. Informácie o prenose zverejnil Google na webovej stránke support.google.com.

Službu YouTube Music môžete na skúšku využívať jeden mesiac bezplatne. Majitelia vybraných smartfónov a tabletov Samsungu majú k dispozícii až 4-mesačné skúšobné obdobie, ktoré zahrňa YouTube Premium aj YouTube Music. 

Zdroj: support.google.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu