Známa hororová produkčná firma Blumhouse vstupuje do sveta videohier

Hororový gigant, ktorý má na svojom konte filmy ako Paranormal Activity, Get Out či M3gan chce strašiť aj vo svete videohier. Zakladá preto Blumhouse Games, ktoré bude vydávať hororové hry na PC, konzoly aj mobily.

Blumhouse Productions je spoločnosť, ktorú veľmi dobre poznajú fanúšikovia hororových filmov. Na svojom konte má komerčne úspešné snímky ako Paranormal Activity, Get Out či aktuálnu M3gan. Firma sa aktuálne rozhodla urobiť veľké rozhodnutie a vstúpiť do sveta videohier. 

Zakladá preto divíziu s príznačným názvom Blumhouse Games, ktorá sa chce zamerať na originálne hororové hry pre PC, konzoly aj mobilné telefóny. Spoločnosť v tomto smere bude pôsobiť ako vydavateľ a nadviaže partnerstvá s rôznymi nezávislými vývojármi. Zároveň si chce zachovať podobný prístup, ako pri príprave filmov, kde sa jej darí s relatívne malým rozpočtom pripravovať komerčne úspešné hity. 

 

V prípade hier sa spomína, že Blumhouse Games bude operovať s rozpočtom nepresahujúcim 10 miliónov dolárov. Blumhouse sa tak rozhodlo raziť podobnú cestu, akou sa o niečo skôr vydala filmová produkčná firma Annapurna. Tá vo svojej divízii Annapurna Interactive od roku 2017 vydala už niekoľko hier, pričom naposledy sa pripomenula mačacou adventúrou Stray (recenzia). 

Zdroj: bloomberg.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu