5800 a wifi siet eduroam na STU v TT

• 5 príspevkov
  • johnnby 17.09.2009 - 12:15

cawte, prosim nevie mi niekto poradit ako sa pripojit na wifi na STU?
    cital som navod na http://wifi.stuba.sk asi 10 krat a neviem to nejak nastavit aj pre moju 5800, vecinu veci som tam ponastavoval ale neviem tam najst to overenie spojenia pomocov certifikatu. nemate s tym niekto skusenosti? da sa to vobec?

• Mikullas17.09.2009 - 12:58 Trvalý odkaz

Certifikat normalne nahras do mobilu, nainstalujes (ak to doteraz nemas) a potom skus to zadanie certifikatu najst v tomto navode: https://dokumenty.upce.cz/Univerzita/ic/navody/wi-fi/nokia.pdf je to navod na eduroam do Nokii S60 pre Univerzitu Pardubice, podla ktoreho mi na danej univerzite vsetko ide. Okrem ineho certifikatu a prihlas. udajov su tam mozno dalsie rozdiely, ale kazdopadne to "overenie spojenia cez certifikat" zacina asi na 3. a 4. strane toho pdf. Ak nie nazvy poloziek, tak princip by mal byt rovnaky :)

johnnby21.09.2009 - 22:13 Trvalý odkaz

no nastavil som to presne podla toho navodu len s mojimi udajmy a certifikatom ale aj tak mi to nejde, vypisuje mi to nieco v zmysle chba pri wpa autentifikacii
    neviete mi niekto poradit co asi by tam mohlo byt zle?

chose37322.09.2009 - 01:18 Trvalý odkaz

Ono asi bude treba osobne si zaregistrovat MAC adresu u administratora /aspon u notebookov to tak funguje/. Je to pavilon 'S' 3. poschodie, ale cislo dveri neviem :D treba sa popytat

edit// registraciu MAC adresy treba len ak chcete vyuzivat pripojenie v pavilone "S", ostatne idu aj bez registracie...

johnnby24.09.2009 - 11:13 Trvalý odkaz

na nete som na stranke ceskeho esuroamu nasiel este jeden navod a ked som to nastavil podla neho tak sa mi to rozbehlo, cely problem bol zrejme v spravnom zadani loginu a hesla. v nastaveniach EAP-PEAP treba zadat meno uzivatela bez pripony @stuba.sk a oblast treba zadat len samotne stuba.sk, zas naopak v EAP-MSCHAP2 treba meno uzivatela nastavit aj s priponou @stuba.sk , v tom bol zrejme ten probleminak ostatne nastavenia su v podstate totozne s tym navodom co je tu vyzsie uvedeny.
    inak dakujem za pomoc aspon som sa mal coho chytit.

A PRE VSETKYCH CO SI MYSLIA ZE NA MTF STUBA SA WIFI NA TELEFONOCH NEROZBEHNE, MAM DOBRU SPRAVU, LEBO TO VAZNE IDE.

Otestovane na N5800xm