Adaptér Legrand 50680 premení klasickú zásuvku na USB

• Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 16.05.2016 - 19:09

Ak by tam boli dva USB výstupy nepoviem. Ale takto mi to nedáva význam oproti bežnej nabíjačke. To už rovno vymeniť zásuvku: [img]http://static.groupdeal.nl/media/wysiwyg/tekst-stopcontact.jpg[/img]

• Richard Hombauer16.05.2016 - 22:17 Trvalý odkaz

toto hladame pre porovnanie. link na eshop, prosim. a ziadny cinsky no name! :)

jarpo16.05.2016 - 23:51 Trvalý odkaz

,,Na kábli navyše nemusím kvôli jednému krátkemu hovoru alebo napísaniu esemesky prerušovať nabíjanie a znižovať tým životnosť batérie."

Mam za to, ze tuto vlastnost baterie uz davno nemaju a mam to potvrdene aj pouzivanim s prerusovanym nabijanim. Ziadnu skratenu zivotnost nepozorujem.

Dandy17.05.2016 - 00:06 Trvalý odkaz

Este jedna vec ma napadla, ked na tych stenovych zasuvkach su aktivne USB porty, pravdepodobne to bude neustale mat urcitu spotrebu, aj ked len velmi malu. Alebo sa mylim ?

"Disconnect the charger to conserve power"

Richard Hombauer17.05.2016 - 02:12 Trvalý odkaz

Dandy, dobry postreh! Tiez si myslim, ze tie USB zasuvky (nie zastrcky) neustale spotrebuvaju nejaku energiu. tebou uvedenym znackam akosi neverim. legeand, abb a dalsie, tie by pre mna boli zarukou kvality a istoty, ze mi nevyhori dom. nie gembird. :) ale linky pozriem, vdaka!
    jarpo, nemas pravdu. aj na Slovensku je zopar ludi, ktori sa tejto problematike venuju, a potvrdia ti moju teoriu. nabijanie by malo vzdy trvat aspon 10 minut.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease18.05.2016 - 17:39 Trvalý odkaz

"Tiez si myslim, ze tie USB zasuvky neustale spotrebuvaju nejaku energiu."
    Ale veď hej, pohybuje sa to od 0,1 do 0,5W.
    Takže ročná spotreba s priemernou cenou 0,14 €/kWh je od 12 do 61 centov :-))

Obdobné je to aj s nabíjačkou trvale zasunutou v zásuvke (cca 0,25W).
    Ak ju budem striktne vyťahovať a nabíjať 2,5 hodiny denne pri odbere 4W je to ročne 51 centov.
    Pri nočnom nabíjaní 8 hodín (2,5h 4W + 5,5h odber po plnom nabití cca 2,5W) +70c = 1,21€/rok

Pri celoročnom zapojení a 2,5h nabíjaní je to dokonca menej ako pri nočnom > 77 centov.

Fakt je inde väčší priestor na šetrenie..

Dandy19.05.2016 - 09:31 Trvalý odkaz

Ta vyzva na vybratie nabijacky nie je pre setrilkov, ide o globalnu vyzvu, aby sa spotrebitelia chovali priatelsky k zivotnemu prostrediu. Totiz ak ide o jednu nabijacku je to o.k., ale su ich stamiliony a to uz zanedbatelne nie je. Tu zbytocne spotrebovanu elektrinu treba vyrobit a este nie je 100% zelena.

Rastislav.j19.05.2016 - 10:02 Trvalý odkaz

Dandy a potom spravia jeden nálet, kde postrieľajú, miesto teroristov, civilistov alebo lekárov a celá tvoja zelená snaha je v ...