Ako prejsť z verzie iOS 10 späť na iOS 9.3.5

  • Manobb 17.10.2016 - 08:40

    Postupné spomaľovanie iOS (od 8.0 ... 9.3.5) u iP 4s a nemožnosť sa vrátiť na tušim 7.2 (posledné iOS, kde iP4s nelagoval) ma viedlo k rozhodnutiu, že na ďalších iP (5s + SE) už nehodlám systémy vôbec aktualizovať !!!

    Aj keď to Apple má v podmienkach, že cesta späť vraj nie je možná, považujem to za znehodnocovanie produktu, ak výrobca nedovolí klientovi vrátiť verziu iOS aj na tú najnižšiu, t.j. na tú, s ktorou mu bola predaná.

    A keďže je neprehliadnuteľné, že iP po 3 rokoch už spravidla nestíhajú, je to zo strany Apple nefér praktika smerujúca k nátlaku, aby si zákazník kúpil nový iP.

    Prečo by som ako zákazník, ktorý si za výrobok zaplatil, nemal mať právo (možnosť) spätnej inštalácie iOS verzie na továrenské nastavenie ???

    Viem, viem, ak by som menil iba baterku každé 2 roky, z čoho by mal Apple potom tak tučné zisky ?

    A preto som aj ja zmenil prístup k Apple ... a ďalší si kúpim až v prípade, že konečne prinesie aj nejakú zmysluplnú inováciu, pretože na telefonovanie, e-maily a prístup k netu mi "bude stačiť" aj lagujúci iP4s .... pripomína mi to časy internetovania cez modem ;-), hoci šlapem na 3G od OR.

    Apple, celé zle, ak obmedzujete využívanie Vášho produktu riadne zaplateného klientom !!!

  • ondrakomous17.10.2016 - 21:07 Trvalý odkaz

    pod to se podepisu, mas naprostou pravdu. bohuzel ios10 mi vyskakuje porad a je to otravny, rano sem aktualizaci smazal z icloudu, ted vecer se to neda, mam to tam zase. to mi vadi jeste vic, ze me apple doslova obtezuje tim updatem, je to podobny jak na windows 10 brutalne agresivni kampan, bud upgradujes, nebo te budeme otravovat do konce zivota.

    Lenka Ivančíková18.10.2016 - 00:29 Trvalý odkaz

    Mna upozornuje aktualizacia az ked kliknem na ikonu Nastavenia. Inak na nej ziadna jednotka nie je, ako bola predtym. Mam pokoj. Raz mi na druhom telefone, kde som robila downgrade vyskocilo okno o dostupnosti iOS 10, ale ked som klikla na detaily, hodilo ma to na web apple, co som hned zrusila. Ani na tom telefone mi nesvieti upozornenie na ikone Nastavenia.

    ondrakomous18.10.2016 - 01:20 Trvalý odkaz

    EDIT: z verze 10.1 uz downgrade na 9.3.5 neudelate.