Mikro HiFi system Philips MCM770
Najčítanejšie články
Najnovšie príspevky
Diskusia: SpyraThree - vodná puška za takmer dvesto eur
Vdaka teda...ale draha hracka naozaj je toDiskusia: Telekom: zmeny podmienok na predplatených kartách a širšia ponuka MIX balíčkov
A tomuto hovoria že zlepšujú služby...Diskusia: Cez Xiaomi Pay zaplatíte na Slovensku už aj Visa kartou mBank
Škoda že VUB v tom nejak zaostávaDiskusia: Huawei P60 Pro - perleťový unikát
Inak som si všimol, že DxO Mark bol dneska aktualizovaný a P60 Pro je na 1.mieste 👏👏👏Diskusia: Huawei Watch Ultimate – pripravené na dobrodružstvo
Da sa nimi platit, ale iba na trhoch, ktore podporuju platby cez Huawei Pay. Slovensko medzi ne nepatri.
Rodičovská kontrola
Lenže ak má dieta apple a rodič Samsung tak je tu problém. Aké sú vtedy možnosti?Samsung Dexx
Tak zrejme to tu vela ludi nevyuziva. :) Vdaka za info.LG V50
Kolko by bola primerana cena ti neviem povedat, len viem, ze nanovo zafoliovat rozbaleny telefon nie je ziadny problem. Ja by som stvorrocny telefon, ktory sa tvari ako nikdy nerozbaleny, nekupovala....Vyber mobilu prechod z iphone xs na lacnejsi android
Ahojte, Zvažujem niečo podobné, doteraz som mal Xiaomi Redmi 8T a rozhodujem sa medzi Poco M5s a Motorola Moto G72. Cenovo sú podobne, cca 220€. Sú tu aj iní kandidáti, ale títo sú...android 13 a problemy s upozorneniami aplikacie cp
ahojte, konecne uz aj ku mne na a23 dorazila aktualizacia na oneui 5.1, a konecne mozem s plnym vedomim povedat ze mi upozornenia cp zacali ffungovat presne tak, ako maju. Asi mi to neuverite, ale...

Richard Hombauer 26.01.2009 - 18:56
Par tyzdnov som zhanal budik a stereo system do spalne. Nieco, co bude male, stereo, bude sluzit roky a nech to hlavne pekne hra. Nahlas nemusi, do malej miestnosti.
Coskoro som zistil, ze obycajny radiobudik to nebude. Nechcem, aby ma zobudili zvuky z jedneho reproduktora v hodnote 5 eur, ktory o hlbkach ani nepocul.
Velmi som chcel Logitech Squeezebox Boom, pisal som o nom tu:
http://www.fony.sk/forum/viewtopic.php?t=7956
ale nebol som ochotny dat za Wi-Fi radio tolko penazi, aj ked to hra nadherne. Internetove radio mozem pocuvat aj pri praci, z PC. budenia internetovym radiom sa teda vzdam, aj ked to je vec, ktora ma lakala najviac.
tak som skoncil u myslienky, ze si kupim nejaky mikro system, ktory bude mat aj pomerne kvalitny zvuk (ovela kvalitnejsi nez akykolvek radiobudik), oddelitelne stereo reproduktory na stenu a viac funkcii.
V datarte mi vsak ozrejmili, ze nie kazdy mikro system ponuka budik. Skor naopak, ze je to vynimka. Tak som onemel, ale skusal, hladal..
tam sa mi z mikrosystemov zapacilo len jedno moderne LG, take male, cierne, repro ako male cierne kocky, cena 100 eur. tu som zistil, ze standardom v tejto kategorii je USB vstup, takze som to zacal pozadovat. Na klucoch od auta mam stale 4 GB kluc a tak som si pekne mohol v predajni popocuvat vsetky systemy, ktore sa mi pacili. Zistil som, ze ani jeden. :)
Tak navsteva NAY o par dni neskor, isli sme kupovat vysavac. Hned na zaciatku regala s mikro systemami na mna vybehol Philips MCM 770. Laska na prvy pohlad!
http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product-detail?pid=1424770A
cena 229 eur
ano, je mozne kupit mikrosystem uz od 100 eur, ale rozdiel v dizajne, zvuku aj funkciach je vyrazny. toto nebola kupa na pol roka, ale snad na dlhe, dlhe obdobie.
2 x 75 W RMS
CD, FM, USB, AUX, budik
budik sa zapne v pozadovanom case kazdy den. spusti naposledy pouzity vstup (radio, CD alebo USB) na naposledy pouzitej hlasitosti.
dufal som, ze budik dokaze pouzit aj funkciu shuffle (nahodny vyber skladby), ale ten sa po vypnuti mikro-veze vzdy vypne, a tak budik z USB vzdy prehra prvu skladbu na USB kluci. Nevadi, dialkovym ovladacom potom staci stlacit shuffle a hned zacne reprodukcia nahodnej skladby.
kvalita zvuku je vyssia, nez som z tychto malych bedni ocakaval. Funkcia LOUD pridava basy a vysky pri nizskych hlasitostiach, co je velmi zaujimava funkcia. Ekvalizer je pripraveny, ja pouzivam nastavenie ROCK, ktore trochu zvyraznuje hlbky a vysky. Pri nizkych hlasitostiach najma hlbky (logicky) pocut menej a ich mierne zvyraznenie povazujem za nutne.
obrazky v dalsom prispevku
Fizzy27.01.2009 - 09:38 Trvalý odkaz
Moja skusenost s micro a mini systemami PHILIPS su len velmi dobre. Zvuk pri porovnani s mini systemom sony co mam este doma je o poznanie lepsi. Hlavne pri nizsej hlasitosti vyraznejsie basy a celkova reprodukcia sa mi viac paci.
Inak ta cena sa mi zda vysoka :-o
Richard Hombauer27.01.2009 - 11:17 Trvalý odkaz
cena je mozno vysoka, ale:
- ak najdem obchod, kde si mozem tovar vyskusat, je to pre mna na nezaplatenie
- som lojalny zakaznik. ked mam v jednom obchode vyber, ochotny pristup a este aj moznost odskusania vsetkeho, co si len zmyslim, nemam dovod kvoli cene ist inde. potom take obchody, ake spominam, skoncia a nebudem si mat kde vyberat...jedine podla parametrov na internete. a zial, recenzie mikrosystemov akosi nie su. aj preto som zalozil tuto temu. ak niekto nad tymto philipsom uvazuje, aspon si o nom moze precitat.
Skusenosti s budenim
Spravil som si CD s hudbou na budenie. Rovnako aj USB kluc s dalsou hudbou. Ani pri CD, ani pri USB si Philips nepamata volbu SHUFFLE, teda nahodny vyber. Takze budenie nahodou hudbou pripada do uvahy len radiom, inak treba vzdy stlacit tlacidlo shuffle.
berdo27.01.2009 - 12:07 Trvalý odkaz
Vzdy som sa cudoval, ako dokazu shopy akym je napriklad Datart alebo Nay fungovat, ked ich ceny su v mnohych pripadoch o dost nad e-shopom. A teraz vidim, ze su zakaznici, ktori tam normalne nakupuju. :lol:
Neviem ci je kvoli budeniu par desiatok sekund kazde rano nutne davat vyse 200 eur za stereo system, ale je to vec vkusu. Inak vyzera super.
Al.Vlado27.01.2009 - 12:56 Trvalý odkaz
Tiez mam mini system Philips a tiez sluzi v spalni aj ako budik. Budi ma Radio Max a jeho uleteni moderatori, ktorych staci pocuvat par minut a hned som prebraty k zivotu. :lol:
Ale ine som chcel. Nespoliehaj sa vyhradne na budenie tymto strojom! To by sa ti nemuselo vyplatit. Staci mikroprerusenie dodavky elektriny a uz sa rano budenie nekona! System sa vynuluje! Jedine, ze tieto novsie maju zalozny zdroj, ako mal moj stary VHS rekorder Toshiba. :-)
Este nieco. Paci sa mi funkcia, ktoru mas urcite aj ty a to, ze ked sa po automatickom zapnuti stroja nedotknes ziadneho tlacidla, tak sa system sam presne po 30 minutach vypne do stand by(nie do Eco). Takze si rano mozes robit svoje veci a odist z domu bez toho, aby si musel mysliet na vypnutie systemu(aj ked to je blbost, ze :-D ). A jedna vec je dost blba, ze ten budik sa neda nastavit na dni v ktorych ma fungovat - ked ho v piatok zabudnem zrusit(este dobre, ze je na to len jedno tlacidlo po staceni, ktoreho sa nevymaze, ale iba zrusi, takze opatovnym stlacenim mas znova budik naspat s tymi nastaveniami ako si mal), tak v sobotu ma zobudi aj ked nechcem... :-( a podobne, ale opacne to je, ked ho v nedelu zabudnem aktivovat.
Richard Hombauer27.01.2009 - 13:45 Trvalý odkaz
otestovane - zalozny zdroj chyba, vdaka za upozornenie. ked bude nieco vazne, nastavim aj mobil. ;)
berdo, a keby nebolo takychto obchodov, kde by som si to asi vyskusal? kvalitu zvuku naozaj z recenzie nevyskusam. keby nebolo NAY, kupil by som nejaku kravinu za 100 Eur, lebo podla parametrov to bude mat podobny vykon, aj budik, ale ked to zapnem dogrciam sa zo zvuku :) obrazne povedane
ten 30-minutovy automaticky off som neskusal, zobudilo ma to zatial raz, a to som hned prepol dialkovym na USB, na ktorom mam relaxacnu hudbu a jazz. :)
budik (presnejsie TIMER) sa naozaj da nastavit len na urcity cas a potom ON/OFF. takze ked zabudnes vypnut, zobudi aj v sobotu (ale ja nastavujem budik kazdy den, aj vstup si vzdy rozmyslam - ci USB alebo CD alebo radio - takze to nevadi)
Fizzy27.01.2009 - 14:05 Trvalý odkaz
Myslel som tak vo vseobecnosti tu cenu za mikrosystem (nie porovnavat s e-shopom). Inak ja si vychvalujem rds-ko na philipsoch, pekne najde automaticky stanice, ulozi ich a nastavi aj cas. Sony mi nedokaze automaticky ulozit nic :( Ja vyuzivam hlavne funkciu SLEEP. Kedze rano ma zobudi iba na stole drncajuci mobil :) a presne ako vlado spominal, pri vypadku energie sa nezobudim. Prave mam v rukach (pri obede) letak nay a je tam mikrosystem Sony za 99 E :D No nekup to!
Lubo.S31.01.2009 - 19:20 Trvalý odkaz
Sorry, ze som to tu k tomuto prilepil, no nie je to celkom ot.
Co maju na mysli, ak pri audiozariadeniach uvadzaju ze 1-bit D/A prevodnik? preetoze v principe je jednobitovy prevodnik somarina... ibaze myslia na prevzorkovanie (oversampling)... ale to mohli rovno napisat
co teda to znamena?
Richard Hombauer01.02.2009 - 02:55 Trvalý odkaz
Tak toto netusim. Ale pridam postreh z toho philipsu: budik, teda ranne radio, sa ani po hodine nevypne. A vcera sa len tak zaplo 00:45, pricom budik bol nastaveny na 9:00. Zahada.
Al.Vlado02.02.2009 - 00:31 Trvalý odkaz
Hm, tak to je fakt nejaka zahada. Ak to urobi este par krat je to na reklamaciu.
Mne to moj Philips neurobil este ani raz a uz ho mame tusim 8 rokov. Aj to vypinanie po 30 sekundach necinnosti uzivatela funguje bez problemov. Vyuzivame ho na budenie stale!
ssamoo02.02.2009 - 00:46 Trvalý odkaz
chalani trochu OT ale k tym budikom : http://www.uberreview.com/2006/03/top-ten-most-annoying-alarm-clocks.htm
ta jednotka a hlavne s tymi puzzle nemaju chybu :D
Al.Vlado02.02.2009 - 00:49 Trvalý odkaz
Asi by som umrel hned, keby mi zacal po izbe rano behat ten "traktor", co tam je. :lol:
Jaso02.02.2009 - 01:56 Trvalý odkaz
ja som kamaratovi nedavno objednal k narodkam tento budik
http://cooldarky.cz/vsechny-darky2/raketovy-budik-%5B0106%5D?ItemIdx=0
ale chobotina prveho stupna. celkovo to vyslo cez 1000sk, vyzeralo to (a balenie tiez) ako tie hracky, co su dostat u cinanov za 50sk a keby to aspon malo ten efekt,ze to vystreli na druhy koniec izby, ale dostrel 30cm...
ale som OT :)
k teme...ja som lenivy kazdy den nastavovat znovu a znovu budik, najma, ked kazdy den v tyzdni vstavam inokedy. radsej to nastavim na mobile a je po probleme. navyse prijemny zvuk z veze ma neraz ponoril do este hlbsieho spanku a to mam reproduktor pri posteli...
Richard Hombauer06.02.2009 - 00:38 Trvalý odkaz
pruser, ludia. dosiel som po dvoch dnoch domov a Philips si hra o-sto-sest. jednoducho, ten budik sa nevypne ani po 12 hodinach. co s tym?
Al.Vlado06.02.2009 - 00:45 Trvalý odkaz
Enem tot otazka - ma sa vypinat na tvojom systeme?? Ja mam minisystem Philips stary asi 8 rokov. Je tato funkcia aj v tychto novych Philipsoch??
Richard Hombauer06.02.2009 - 12:32 Trvalý odkaz
uzivatelska prirucka (navod) tu
https://www.p4c.philips.com/files/m/mcm770_12/mcm770_12_dfu_slk.pdf
ono to jednoducho nejde. no su normalni?
to uz by bolo rozumnejsie, keby sa timer mal nastavovat (zapinat) kazdy den, ale nie, ze ostava zapnuty non-stop, a ked odidete na par dni z domu, tak vam bude par dni aj hrat veza na poslednom pouzitom vystupe (ak by som zabudol radio na silnej hlasitosti, tak nechcem vediet, co si budu mysliet susedia).
Al.Vlado06.02.2009 - 15:07 Trvalý odkaz
Risko, je sice pravda, ze v manuale nemas nikde tu funkciu spomenutu, ale naschval som vyhrabal zo skrinky moj manual a tiez to tam nikde nie je a funguje mi to!! Ale mam tam, ze funkcia casoveho spinaca(budika) funguje iba v STAND BY, nie v ECO STAND BY. Ale to je sprostost, lebo ja mam vezu vzdy v ECO STAND BY (svieti iba malinka cervena bodka), lebo hodiny mam velke na stene, takze ich vidiet nepotrebujem na vezi a budik spina aj tak bez problemov. Takze v tych manualoch sa nedocitas vsetko a niekedy sa docitas nepravdu. Ale sak to isto poznas s manualov od mobilov. :-)
mental.disease06.02.2009 - 15:11 Trvalý odkaz
No co by si mysleli susedia... ze flamujes cele noci :lol:
Richard Hombauer06.02.2009 - 15:21 Trvalý odkaz
ja som "eco" vypol, lebo chcem vidiet stale, kolko je hodin. tak to vyskusam. nadej umiera posledna.
mental, ved prave. auto nikde, sused nikde, ale sused flamuje. :lol:
edit: takze budik v ECO rezime nastaveny, uz hra, uvidime, ci sa vypne.
EDIT2: ani po hodine a stvrt sa nevypol. sakra.