- Späť na článok
- 25 príspevkov
Nokia 808 PureView na Slovensku
Najčítanejšie články
Najnovšie príspevky
Diskusia: SpyraThree - vodná puška za takmer dvesto eur
Vdaka teda...ale draha hracka naozaj je toDiskusia: Telekom: zmeny podmienok na predplatených kartách a širšia ponuka MIX balíčkov
A tomuto hovoria že zlepšujú služby...Diskusia: Cez Xiaomi Pay zaplatíte na Slovensku už aj Visa kartou mBank
Škoda že VUB v tom nejak zaostávaDiskusia: Huawei P60 Pro - perleťový unikát
Inak som si všimol, že DxO Mark bol dneska aktualizovaný a P60 Pro je na 1.mieste 👏👏👏Diskusia: Huawei Watch Ultimate – pripravené na dobrodružstvo
Da sa nimi platit, ale iba na trhoch, ktore podporuju platby cez Huawei Pay. Slovensko medzi ne nepatri.
Rodičovská kontrola
Lenže ak má dieta apple a rodič Samsung tak je tu problém. Aké sú vtedy možnosti?Samsung Dexx
Tak zrejme to tu vela ludi nevyuziva. :) Vdaka za info.LG V50
Kolko by bola primerana cena ti neviem povedat, len viem, ze nanovo zafoliovat rozbaleny telefon nie je ziadny problem. Ja by som stvorrocny telefon, ktory sa tvari ako nikdy nerozbaleny, nekupovala....Vyber mobilu prechod z iphone xs na lacnejsi android
Ahojte, Zvažujem niečo podobné, doteraz som mal Xiaomi Redmi 8T a rozhodujem sa medzi Poco M5s a Motorola Moto G72. Cenovo sú podobne, cca 220€. Sú tu aj iní kandidáti, ale títo sú...android 13 a problemy s upozorneniami aplikacie cp
ahojte, konecne uz aj ku mne na a23 dorazila aktualizacia na oneui 5.1, a konecne mozem s plnym vedomim povedat ze mi upozornenia cp zacali ffungovat presne tak, ako maju. Asi mi to neuverite, ale...
mental.disease 16.07.2012 - 10:09
"360 x 640 bodov, čo je menej než štvrtina pixelov aktuálnych high-endov" ?
podla mna je to presne štvrtina z 720 x 1280 ;-)
nerd16.07.2012 - 10:55 Trvalý odkaz
predpoklad je taky, ze nokia ma vadny jeden pixel :D
Richard Hombauer16.07.2012 - 13:17 Trvalý odkaz
mental, pocitali sme s 1280 x 800 ;)
Marian16.07.2012 - 14:25 Trvalý odkaz
zle ste pocitali :P
tomas116.07.2012 - 15:37 Trvalý odkaz
dat skoro 600 eur za tento telefon je trosku chore. Ani technicky nie je hodna takej ceny
Marian16.07.2012 - 20:33 Trvalý odkaz
808 stoji asi 550 eur, co je na urovni iP 4s ci samsungu galaxy siii. nie je to malo, ale v porovnani s konkurenciou to vlastne ani nie je take zle...
Milan17.07.2012 - 02:19 Trvalý odkaz
Za tu cenu si kupi tento fon len debil. Koli fotaku dat 550 je smiesne, kedze za 550e mam zrkadlovku ktora foti tisic krat lepsie. ( rozlisenie displeja tejto nokie je 5 rokov pozadu )
Andrej Lenghart17.07.2012 - 03:33 Trvalý odkaz
sranda ze na kazdej stranke, kde sa tento telefon spomenie sa okamzite najdu jedinci, ktori sa ohanaju tym, ze je to blbost, ze je to drahe a za tie peniaze si kupi zrkadlovku. Nechapem preco to silou mocou stale porovnavate so zrkadlovkou. Je to telefon.
mikudyk17.07.2012 - 15:05 Trvalý odkaz
Podľa mňa je totálna konina vyvaliť 7 kíl za ajfon, ktorý nemá ani takú vybavenosť ako moja päť ročná Nokia. Ale každý to vidí inak a pravda je len chyméra. Či chiméra..:)
People17.07.2012 - 16:28 Trvalý odkaz
Aku ze to nokiu vlastne mas? Nech sa zasmejeme.
Pavol Pavučko17.07.2012 - 16:54 Trvalý odkaz
Tipnem nieaky komunikator z rezistakom :D a rozlisenim qwga hahh
DJ Pepe17.07.2012 - 18:34 Trvalý odkaz
Ja myslim ze N95
Marianxxx17.07.2012 - 20:01 Trvalý odkaz
Pentagram 123: tak si zavolaj z tej zrkadlovky a urob všetky veci z tej zrkadlovky čo dokáža 808 čka. Mám Nokiu N8 belle, možem ťa ubezpečiť že na displeji nevidieť pixel a na 4" ploche to nieje take tragickě, videl som display na X7 a bolo to celkom sľušné, desire C má potom čo? Tak ten má hlboko podpriemerný display, je to low end síce ale použiva sa aj taketo rozlišenie. Lumia 610 je low end a má 800x480 pixelov. Proste na symbian je taketo rozlíšenie. A čo pońuka za tieto peniaze 808 čka? Foťak v mobile, ktorý nieje prekonaný žiadnym mobilom, dokonca prekonala niektoré digitálne kompakty!! Full HD video so zvukom v CD kvalite, široké portfolio audia a videa vrátane divX a Xvid, usb on the go-pripojiš k nemu usb, myš klávesnicu,Dolby digital sound, dlna, Gorilla Class sklo, xenonový blesk, amoled clear black ktorý ma mimochodom najlepšiu čitatelnosť na slnku, lepšiu ako SG S III. Nfc čip, BT 3.0, navigacia zdarma. grafický čip má vačši výkon ako adreno 205, dokonca je na úrovni adreno 220. 1.3 ghz pre tento os je ideal a dokaže tolko ak androšroty s dual core. Fm vysielač-veľmi dobrá vec, použivam aj v mojej N 8 čke. System dostane update FP2( Os carla).http://www.dsl.sk/article.php?article=12803&count=17 len tak informativne... tak že táto nokia ponúka za tie peniaze bohate funkcie narozdiel od iphone
Pavol Pavučko17.07.2012 - 21:07 Trvalý odkaz
no tak ja si tiez myslim to iste ja uz androdi nemam rad ale uvazoval som pred tym medzi n8 a wildifre s zvitazila cena lae chcel som N8 usb on-the-go je super :( ale co uz nokia je jedina ktora nepodlahla ofenzíve google z jeho androšrotom :D
MJ18.07.2012 - 17:11 Trvalý odkaz
@Marianxxx - vsak si ho kuup teda ked dokazes vyuzit 41MP. Tento mobil mozes cenovo porovnavat s SGS 3 ale okrem malo vyuzitelnej ale silenj optiky a dobre citatelneho displeja sa v nicom ani len nepriblizuje k SGS 3 pricom SGS3 ma postacujuci fotak a nehovoriac o kvalite app storu bez coho ti je SMART phone na dve veci. Mimochodom v tomto videu si mozes kuknut co vsetko napojis na SGS 3 ked uz spominas USB on the GO.
http://www.youtube.com/watch?v=46IiRyigUH0&feature=related
Pod videom je summary
Tolko k androsrotu ktory nakopava rit Nokii a symbianu uz 3 roky a stale zlepsuje svoje kopance
Pavol Pavučko18.07.2012 - 17:43 Trvalý odkaz
no trosku pripomeniem prisla usb on the go z nokiou n8 a takze bola prava symbian je uz v hrobe ale windows phone 8 zakope zely android vies kam :) buducnost je v MICROSOFTE (inac nadavte na neho na tu spolocnost tak asi malokto vie ze ho mate v pocitacoch :D)
MJ18.07.2012 - 18:40 Trvalý odkaz
@harantd - prvy dotykovy displej mal ericsson a tiez mi to je jedno kto s cim prisiel volakedy prvy. W8 vela vody nenamuti, ale drzim mu palce, dufam ze pride s niecim inovativnym co Android dotiahne do dokonalosti, ale aj tak medzi W8 userov budu patrit zariti Nokiaci a ludia ktori zoberu prvy telefon za 1 Euro od pomaranca ci TCOMu a ani nebudu vediet ze tam je W8. Co sa tyka PC OS
http://allthingsd.com/files/2012/07/You-Dont-Say.jpg
Marianxxx18.07.2012 - 20:07 Trvalý odkaz
MJ: áno, až nato že za androidom je uplne iná opona ako napríklad http://www.itnews.sk/spravy/produkty/2012-06-13/c149407-intel-android-n… alebo http://www.funradio.sk/clanok/21054-google-chce-odpocuvat-hovory/ alebo tuhttp://www.techbox.sk/mobil/c4780/avg-v-google-play-stale-nie-je-bezpec…. Vlastne aby som to zhrnul v čom sa nokia približuje okrem "nevyužitelnej optiky" btw, ktorú android nebude mať ani za 2 roky sa možno ani za 3 nie, naštuduj si čo je to pure view a prečo ma 41 mpx 808 čka,čitatelnosť je podstatná vec, keď to tebe nevadí to už je tvoj problem, podstatné je že v benchmark 808 čka preš´tala cele sgs S3 a može mať neviem aký super duper android! Ďalej ponúka kvalitnú konštrukciu, dlhšiu výdrž baterie, FM transmitter, vyššie som uviedol čo ponúka Nokia 808 a nieje to malo, tvoj úžasný android nebude podporovať adobe flash player, najvačšia výhoda oproti ios......, ktorú android už žial stratil, pretože pre verziu 4.1 sa už adobe... nebude vyrábať. A čo sa týka wp 8 tak ťa možem ubezpečiť ža budúcnosť je v tomto os, či to prijmeš alebo nie, je už tvoja vec. samsung aj tak chce ako primárny system os Tizen a android dá na druhú koľaj, potom mi napíš kde bude android:)) Nadej dávam skor os meegu od spoločnosti Jolla ako androidu.Ďakujem za tvoj čas aj link, ale mám prehľad tak sa do budúcna neunuvaj, v tomto odvetvi už ma nejaký čas prax..
Pavol Pavučko18.07.2012 - 21:38 Trvalý odkaz
Vies android zacinal rovnako ako wp tiez mal svoje muchy
Milan19.07.2012 - 02:41 Trvalý odkaz
Marianxxx pises totalne kokotiny ak to mam povedat so 100% presnostou. K tej nokii najprv: fotak v mobile uz davno nie je cool a nech posluzi 41mpix akokolvek, ci uz na vytieranie zadku, alebo machrovanie sa pred piatacikom ze mas viac mpix ako on. A 550 za taky mobil da len kreten + telofony v tejto kategorii maju raz take rozlisenie displeja a SG 3 ak tento rapkacik predbehol v benchmarkSG3, tak zozerem kefu. Ako si pisal, tak je lepsie natom ako adreno205 PREBOHA to bolo cool pred 2 a pol rokom! Ked predbehne tegru3 tak daj vediet :-)
DJ Pepe19.07.2012 - 03:40 Trvalý odkaz
A povedz mi na kiu od boha mariu mi bude tegra3 v relefone, ked hd hry mi idu na andrene 205 s PODtaktovanym procesorom bez najmensieho trhnutia? Dalej rozlisenie displeja beriem, ja som rozmaznany uz dlho.. Ale co das ako dalsi argument? 4 jadra? Snimi si mozes takisto vytierat rit..
MJ19.07.2012 - 11:31 Trvalý odkaz
@Marianxxx - hej hej Marian, to ze si expert o sebe tvrdis od kedy si nasiel toto forum ale nikto ti to zatial neuveril. Tie clanky bulvarne (stavim sa ze citas aj novy cas) - bullshit. To ze nokia 808 prestala SGS3 v benchmarkoch - bullshit.(ale daj link) Neviem od coho ma 808 dlhsiu vydr baterie ale urcite nie od SGS3 ktory vydrzi dlhsie o 10 hodin. (http://www.gsmarena.com/nokia_808_pureview-4577.php / http://www.gsmarena.com/samsung_i9300_galaxy_s_iii-4238.php)- a opravim ta, Android 4.1+ uz nebude flash podporovat a nie opacne. WP8 moze byt buducnost u nokii, opak netvrdim, ale na svetovom trhu budu este roky diktovat android a iOS lebo kde sa tocia peniaze to sa bude podporovat. Inak pred rokom ci dvomi si ospevoval symbian a bellu a annu a jak "to je buducnost" a vidis. A meegu davas nadej roky ale mas v tom trochu gulas nakolko koniec Meego bol ohlaseny uz v sep-2011 v prospech OS Tizen na zaklade spoluprace Nokia/Intel so Samsungom. Linky ti davam preto lebo prave ten prehlad ti chyba. Nevravim ze Android je naj, vlastne vravim, ale 100 ludi 100 chuti a je mi jedno co sa lubi tebe, len prosim nepis tolko nezmyslov.
Milan19.07.2012 - 15:17 Trvalý odkaz
http://blog.nielsen.com/nielsenwire/?p=32494
PRECITAJTE SI TOTO !!! V USA vedie android s 51% a potom iOS s 34% a vo vyrobcoch vedie samsung a za nim htc a vasa posrana nokia ma LEN 1,2% :-D
DJ Pepe: 4 jadra nepotrebujem, ale tegra3 ich chce :-) mal som xperiu play s adreno 205 a hd hry sli v pohode to hej :-) ale THD hry su uplne na inej urovni ktore slapu na paty hram na PC. Videl som ako na Tegre 3 hrali Skyrim co ledva ide na mojom NTB :-D A Nokia taku hru nikdy nespusti ! Je aspon 2 roky pozadu a snazi sa to dohnat aj ked sa jej ani trocha nedari :-D
MJ: posledna veta je mudra ;-)
tomky22.07.2012 - 18:21 Trvalý odkaz
ja súhlasím s Marianxxx
cena mobilu nie je až tak prehnaná max tak o 30-40€
no uznávam že cena je hlavne kvôli osadenému bezkonkurenčnému foťáku a pureview technologii + fakt dobrému HD natáčaniu videa
... rozlíšenie displeja (ktoré sa tu už rozoberalo Xkrát)je postačujúce , tento mobil nepotrebuje mať HD rozlíšenie , stejnak tie obrovské displeje majú len veľký odber enrgie
ale išlo hlavne o to aby nestratil mobil zmenou rozlíšenia podporu app ... je to predsa posledný mobil so Symbian OS
....či predbehla 808 v benchmarku SG3 mi môže byť u prd*le, ja nepotrebujem hrať nejaké extra hry na mobile , ked sa nudím zahrám si skôr nejakú logickú hru
buffer24.07.2012 - 02:30 Trvalý odkaz
Ludia zacinaju zabudat, ze telefon je primarne komunikator a nie hracia konzola.
Android je skvely system pre tablety (sam jeden ICS tablet vlastnim).
Ale zacina byt nevhodny pre telefony.
A vyrobcom telefonov zacina vadit, kolko penazi musia vrazat do adaptacie androidu na telefony. Este ani nestihnu poriadne telefon vydat a uz je nova verzia systemu. A ze sa ani nezda ze by bol s kazdou verziou nejako vyraznejsie stabilny.
Preto prichadza Tizen iniciativa, ktorej hlavnym cielom je zabezpecit stabilitu a prednost fixovaniu pred novymi verziami, ved droid 4.1 si prenasa so sebou nedoladene veci este z 2.1..
Nokia 808 je predrazena, to ano (snad nie nadlho, sam ju chcem). Avsak, 5 rocny vyvoj do jedinecneho a revolucneho snimaca nieco stal. Do konca roka tu technologiu adaptuju aj do Lumie 920 (bude tam mensi, len 25mpx snimac).
A ze nestoji za to? PureView slape na prsty vacsine "bezzrkadlych" zrkadloviek, aspon podla serioznych fototestov (a nie podla mobilplatkov pre ktorych je dnes modla bud SGS3 alebo I4S).
A symbian este nepovedal posledne slovo. Ono, v strednej triede je fuk ci mate droida alebo symbian, ono na tych 1core 600-800Mhz procesoroch v lacnych droidoch moc toho nepsustite..