QIP MOBILE 3000 problem (Nokia C6)

• 4 príspevky
  • mtbuko 01.11.2010 - 20:10

Zdravim. Mam problem s qip, ked som na wifi tak funguje normalne, ale akonahle sa chcem pripojit cez predplatene data, tak mi napise ze potrebuje upgrade na novsiu verziu a nechce ma pripojit. Novsia verzie nie je.. Nerobi to vzdy ale dost casto.. Neviete cim to moze byt ?

• DjM02.11.2010 - 08:37 Trvalý odkaz

Cez akeho mobilneho operatora a ake APN sa pripajas? Napada ma moznost, ze sa pripajas za velkym NAT operatora, ICQ/qip Ta nepripoji z dovodu velkeho mnozstva pouzivatelov z jednej IP a z tohto dovodu si vypyta aktualizaciu, nakolko si mysli, ze napr. ICQ zmenilo protokol a preto sa nechce pripojit.

mtbuko02.11.2010 - 10:24 Trvalý odkaz

Tak, uz robi aj ked som cez wifi.. operatora mam Orange, bohuzial skratkam APN a NAT nerozumiem, tak ti nepoviem.. co to znamena ?

DjM03.11.2010 - 10:44 Trvalý odkaz

NAT v skratke znamena, ze vystupujes na internete pod jednou verejnou IP adresou spolu s dalsimi pouzivatelmi, v pripade mobilneho operatora s vacsim mnozstvom pouzivatelov.

Vyskusal by som sa pripojit na internet cez sluzbu "Dynamicka verejna IP adresa" (jednorazovo platena sluzba), alebo cez wifi, pokial nebude cez danu siet pripojenych vela pouzivatelov vyuzivajucich ICQ/qip. Ak to bude fungovat, tak to bude pravdepodobne problem ako som opisal vyssie. Ak nie, tak skus novsiu verziu alebo ineho klienta.