Samsung Omnia (i900) - import kontaktov zo Symbian
Najčítanejšie články
Najnovšie príspevky
Diskusia: SpyraThree - vodná puška za takmer dvesto eur
Vdaka teda...ale draha hracka naozaj je toDiskusia: Telekom: zmeny podmienok na predplatených kartách a širšia ponuka MIX balíčkov
A tomuto hovoria že zlepšujú služby...Diskusia: Cez Xiaomi Pay zaplatíte na Slovensku už aj Visa kartou mBank
Škoda že VUB v tom nejak zaostávaDiskusia: Huawei P60 Pro - perleťový unikát
Inak som si všimol, že DxO Mark bol dneska aktualizovaný a P60 Pro je na 1.mieste 👏👏👏Diskusia: Huawei Watch Ultimate – pripravené na dobrodružstvo
Da sa nimi platit, ale iba na trhoch, ktore podporuju platby cez Huawei Pay. Slovensko medzi ne nepatri.
Rodičovská kontrola
Lenže ak má dieta apple a rodič Samsung tak je tu problém. Aké sú vtedy možnosti?Samsung Dexx
Tak zrejme to tu vela ludi nevyuziva. :) Vdaka za info.LG V50
Kolko by bola primerana cena ti neviem povedat, len viem, ze nanovo zafoliovat rozbaleny telefon nie je ziadny problem. Ja by som stvorrocny telefon, ktory sa tvari ako nikdy nerozbaleny, nekupovala....Vyber mobilu prechod z iphone xs na lacnejsi android
Ahojte, Zvažujem niečo podobné, doteraz som mal Xiaomi Redmi 8T a rozhodujem sa medzi Poco M5s a Motorola Moto G72. Cenovo sú podobne, cca 220€. Sú tu aj iní kandidáti, ale títo sú...android 13 a problemy s upozorneniami aplikacie cp
ahojte, konecne uz aj ku mne na a23 dorazila aktualizacia na oneui 5.1, a konecne mozem s plnym vedomim povedat ze mi upozornenia cp zacali ffungovat presne tak, ako maju. Asi mi to neuverite, ale...

Richard Hombauer 08.01.2009 - 02:06
to bol zase napad :)
ZYB.com pre windows mobile funguje len pomocou platenej aplikacie. dakuejm neprosim
ostavalo jedine - kontakty OS vista
nainstaloval som Nokia PC Suite - synchronizacia - kontakty z Nokie (OS Symbian) do adresara Vista
potom som pripojil Omniu (OS Windows Mobile) k PC a cakal, ze sa same ukaze Active Sync, resp. jeho nastupca Windows Mobile Device Center.
lenze on nikde. takze download
http://www.microsoft.com/windowsmobile/en-us/help/synchronize/device-ce…
teraz sa to instaluje...napisem, ako to dopadlo.
ale moja otazka znie:
Naozaj neexistuje jednoduchsi sposob, ako plnohodnotne preniest kontakty z telefonu s OS Symbian na telefon s OS Windows Mobile?
Richard Hombauer08.01.2009 - 03:27 Trvalý odkaz
po hodine a pol sa mi to podarilo. do kelu aj s celym windowsom. :( konecne mozem ist spat
borizz08.01.2009 - 09:54 Trvalý odkaz
Riso na tu synchro zo zyb.com len cez plateny program som upozornoval uz davnejsie ;) jednorazovo sa to da riesit aj pomocou trial verzie, kym je funkcna, tak zosynchronizujes kontakty a mas :lol: inak jedine takto zlozito ;)
Peter Makai08.01.2009 - 10:10 Trvalý odkaz
Mozno existuje, ale ja o nom neviem...ja vsetko riesim synchronizaciou cez Outlook...
BTW, som zistil pri synchronizovani 9300->Outlook2003->Omnia, ze kontakty v 9300 oznacene ako predvolene sa nepreniesli do Omnie, pretoze v Outlooku sa hodili do policka "Ine" a to nie je synchronizovane... Tak som to riesil exportom z Outlooku do .xls, manualnym prehodenim buniek zo stlpca "ine" do stlpca "mobil" import naspat do Outlooku a uz to ficalo...
Marian08.01.2009 - 10:32 Trvalý odkaz
Outlook som pouzival na Win aj ja vzdy, ale nezabudajme, ze je to platena aplikacia balika Office. Kedysi bol k WM zariadeniam zadarmo da CD. Ale uz nie je.
Richard Hombauer08.01.2009 - 12:26 Trvalý odkaz
presne tak! aj ja som teraz cumel, ze preco nie je na CD k mobilu s Windows Mobile aj aplikacia, pomocou ktorej dokazes pohodlne zosynchronizovat vsetko. Teraz je na CD uz len to centrum mobilnych zariadeni.
este opravim uvodne info
"nainstaloval som Nokia PC Suite - synchronizacia - kontakty z Nokie (OS Symbian) do adresara Vista "
adresar kontaktov vo Viste ten Windows Mobile Device Center ani nerozpoznal. chcel jednoducho outlook. aspon tak som to pochopil. a kedze mam k novemu PC outlook na 25 dni zadarmo (ako aj cely MS Office), tak som to jednoducho neriesil.
No pri dalsom WM zariadeni budem asi synchronizovat cez Asus Eee, v ktorom ziadne kontakty nemam. Ten by mohol teoreticky spolu s ActiveSync a OutlookExpress kontaktmi splnit moje poziadavky PC s kompletnou zalohou kontaktov, ktore mozem vzdy pouzit.
berdo08.01.2009 - 14:21 Trvalý odkaz
Nerozumiem, preco si niekto nerobi zalohu kontaktov, kalendara, task, notes.. a pravidelne neobnovuje. Ale to je iba moje pozastavenie sa nad tym, co si riesil. A ver mi, ze ked uz mas Office v PC, tak nic lepsie, ako prenos PIM databazy cez Outlook nie je. Aj, ked Outlook nepouzivas, mas to stale tam pre pripad potreby.
demo08.01.2009 - 15:19 Trvalý odkaz
moje poztrehy pri kopirovani kontaktov z S60 do WM: otras najveci!!!
1. pokial mam f E71 pod jenym menom viac mobilov, oznacenych ako mobil, mobil 2 a mobil 3 tak outlook ani kaiser jaksi nereaguju a jednoducho zoberu len prvy mobil...
2. musel som premenit vsetky polozky na mobil, telefon, telefon (domov popripade praca) a konecne sa outlook rozhodol ze to zozere a tak huraaaa mam kontaky v outlooku...
3. activesync a sup do kaiser, kde zistim ze niektore cisla chybaju, tie ktore su oznacene ako telefon :roll:
4. v nokii som dal kopirovat kontaky na pametovu kartu a odtial poslal cez BT do kaisera a konecne mam "vsetky" kontaky f kaiserovi."vsetky" preto lebo jaksi viac ako 4cisla k menu asi neni mozne mat ....
tak a teraz nevim ci som ja dement a nevim to spravit jednoduchsie alebo co....
Peter Makai08.01.2009 - 15:20 Trvalý odkaz
Riso, Androida ti treba :-P
borizz08.01.2009 - 16:51 Trvalý odkaz
Riso musis ku kontaktom pristupovat rovnako ako Outlook. Radenie tam je, otvor si kontakt a je tam zoradit podla mena priezviska alebo priezviska mena :lol: ja viem je to nenormalne takto riesit povedzme 300 kontaktov. Ja som to zatial pri testovani riesil stiahnutim trialu nejakeho SyncML klienta a synchronizoval kontakty zo ZYB ;) Samozrejme to je len desatinove riesenie :)
Peter Makai08.01.2009 - 18:35 Trvalý odkaz
Risko, ale ked zacnes vyhladavat, tak ti to predsa hlada v mene aj priezvisku, nie?
Richard Hombauer08.01.2009 - 19:46 Trvalý odkaz
ano, ale ja nevyhladavam mena zadavanim znakov, ale pohybom v zozname. mam asi 300 - 400 kontaktov a to sa este da. ale z toho neumriem, len mi to pripada nelogicke.
borizz, v telefone? v telefonnom zozname telefonu sa da upravit poradie jednotlivych mien? hladam, hladam, nevidim.
MS Office 2007 z PC uspesne odinstalovany. ako sa mi ulavilo. :lol: ja pridem na sposob, ako to spravit pohodlne aj bez MS office. ;)
Andrej08.01.2009 - 20:16 Trvalý odkaz
co tak export do jednotlivych VCF a poslanie cez bt?
Richard Hombauer08.01.2009 - 20:20 Trvalý odkaz
ako? kde export, v PC?
Andrej08.01.2009 - 21:14 Trvalý odkaz
jj, ja som nedavno tak nahraval kontakty do jedneho telefonu, co sa nevedel synchronizovat s outlookom, proste som eportol vsetky vizitky ako VCF subory hromadne poslal do fonu a vuala :)
demo09.01.2009 - 00:07 Trvalý odkaz
mno len to ma jeden hacik.sa mi zda ze ked sa exportnu kontaky do VCF a hromadne poslu tak sa musia pojednom odklikavat a robit to so 400 kontaktami neni moc fun ...
Marian09.01.2009 - 00:28 Trvalý odkaz
export po jednotlivych vcf je masaker. ked ma niekto stovky kontaktov, tak je to na maslu niner.
Richard Hombauer09.01.2009 - 00:49 Trvalý odkaz
takze jedine riesenie, na ake som prisiel:
odinstaloval som MS office, aby som vedel, ake je to, ked nemate kupeny taky drahy progam, akym je MS Outlook.
1. Bluetooth spojenie a autorizacia PC a mobil, Nokia N82 v mojom pripade.
Problemy s Bluetooth vo Viste som popisoval tu:
http://www.fony.sk/forum/viewtopic.php?t=7658
2. najnovsi Nokia PC Suite - bez problemov fungujuca cast Nokia PC Sync - synchronizacia kontaktov s adresarom Windows (Outlook Express)
nastavenia -> vytvaranie novych nastaveni -> outlook express alebo windows vista kontakty (robil som za posledne hodiny oboje a neviem, ktore to bolo...skuste kludne obidve zosynchronizovat) -> synchronizacia len zo smeru Nokia N82 do PC
3. spustenie programu Windows Mail (vo Viste nahradil Outlook Express)
4. subor -> exportovat -> export z programu Windows Kontakty -> VCF -> vytvorte si novu zlozku napriklad v Dokumentoch s nazvom Kontakty
hotovo
5. teraz vyznacte kludne nejakych 10 kontaktov -> prave tlacidlo mysi -> odoslat cez Bluetooth -> i900 -> a odosielajte za sebou (enterom asi kazdu sekundu...hlavne nestlacte pri odosielani kazdeho suboru STORNO!)
Omnia je s PC autorizovana, a kedze je to windows mobile, tak sa nepyta, ci ma prijat, ale ci ma subor ulozit. takze nie je problem prijat aj 15 suborov po sebe a potom az odklikat ANO, ANO, ANO, ANO... individualne, ale pomerne rychlo
cely prenos 300 kontaktov bude trvat par minut, ale je to zadarmo a funguje to. :) kedze som pri tom zabil niekolko hodin, verim, ze mi aspon jeden clovek napise, ze mu to pomohlo. co by som dal ja za to, keby som to takto spravil hned. ;)
PS. neviem ako, ale vsetky kontakty, co som synchronizoval s MS Outlook (ktory som dnes z pc odinstaloval) sa mi dnes z omnie vymazali. zeby kvoli tej odinstalacii? no nic. idem posielat... :)
borizz09.01.2009 - 01:39 Trvalý odkaz
Riso vyborny postup :lol: Ale aj tak predpokladam, ze toto je len o jednorazovom preneseni kontaktov, pretoze robit ten postup opakovane, tak to dotiahnes jedine do blazninca ;)
Moj navrh zahrna vytvorenie konta na zyb.com. Synchronizacia kontaktov s S60, UIQ a vacsinou dumbov je bezproblemova. Ked uz su online, tak ja osobne som vzdy nahodil 30-dnovu trial verziu Synthesis SyncML PRO. Nastavenie konta na zyb.com je otazkou par sekund, potrebne konfiguracne nastavenia su na webe zyb. Potom staci len spustit synchronizaciu a je to ;) vsetko otazka zopar minut a bez desiatok klikani :D
Richard Hombauer09.01.2009 - 02:09 Trvalý odkaz
no vidis. ale aspon som si upravil vsetky kontakty :lol: uz mi ostava len asi 300 klikov na ANO :) 50 uz ma za sebou. :)
demo09.01.2009 - 09:44 Trvalý odkaz
Riso a mas vsetky kontakty f omnii tak ako f N82?
k exportu do VCF nepotrebujes komp. staci v N82 oznacit vsetky kontaky a volby>kopirovat>na pametovu kartu a ono ti to exportne do VCF. potom uz len staci poslat cez BT z E/Others/Contatcs/ ...
berdo09.01.2009 - 09:47 Trvalý odkaz
Neber to v zlom "riso", ale takyto postup na WM pouzije iba masochista. Ked pouzivas kazdy den zariadenia s tymto systemom, jedina volba je Outlook. To co si urobil je mozno uplna nudzovka, ked uz je clovek v koncoch a ma na stole jeden krat do roka WM.
Peter Makai09.01.2009 - 11:29 Trvalý odkaz
Berdo, musis to brat tak, ze Riso sa snazil o to, aby pri kopirovani tych kontaktov nemusel pouzit ziaden plateny program, ktorym Outlook je...
Richard Hombauer09.01.2009 - 19:31 Trvalý odkaz
berdo, a mas vobec Office v Tvojom PC kupeny legalne? To by ma naozaj zaujimalo. Viackrat som upozornil na to, co pise aj Samsung Master.
demo, ejha...to by malo fungovat. Nevedel som, ze v N82 je taka moznost po oznaceni.
demo14.01.2009 - 19:37 Trvalý odkaz
najdes ich na e/others/contacts a po jednom ich odklikat, alebo ich posli z 6120 na omniu cez BT a ulozia sa ti a nemusis klikat ...
tomu takmer ppc nerozumiem ? :?:
MooDy14.01.2009 - 20:30 Trvalý odkaz
ok, uz poriesene. A ako vypnem autokorekciu? V Nastaveni>Zadavani som vypol vsetko co ma nieco spolocne s "doplnovanim" alebo "korekciou" ale stale to opravuje slova do snad vsetkych jazykov..kis do kiss, aboj do ahoj..cudne.
Richard Hombauer25.02.2009 - 12:33 Trvalý odkaz
aby som davnu temu uzavrel, dnes je takyto prenos kontaktov z Windows Mobile na Symbian a naopak ovela jednoduchsi vdaka Google Sync.
Google Sync - synchronizacia Google kontaktov a kalendara
http://www.fony.sk/index.php?podstranka=novinky&cislo_clanku=2141
v pripade Windows mobile najdete nastavenie tu synchronizacie tu:
http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138636&to…
nezabudnite, ze nemate pouzivat user@googlemail.com, ale user@gmail.com!
nastavenie synchronizacie pre Symbian:
http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=98230&top…