Sharp ponúkne displej s jemnosťou zobrazenia 600 ppi

• Marián Petrík 28.05.2014 - 10:58

celé je to nezmysel a jedna veľká zbytočnosť. ľudské oko má problém rozoznať 300 ppi. to je horná hranica. všetko ostatné je zbytočnosť, tak ako naháňanie mpx na miničipoch u foťákoch. bude si to žiadať silnejší hw, tým pádom silnejšiu batériu čo menej vydrží.

• Ľuboš Beňo28.05.2014 - 13:26 Trvalý odkaz

Fry, nechcem provokovať, ale keď má človek aspoň trochu dobrý zrak, je schopný rozoznať rozdiel medzi 300ppi a 440ppi. Napr. keď som sa hral s S4 ja som bol mimo z toho displeja, no potom ako som sa pozrel na displej mojej SIII tak som bol čiastočne zhrozený z toho ako to je zrazu "rozpixelované", ale aj cez to si myslím, že tých 300ppi je veľmi dobrá hodnota a vyššie je už len lepšie, ale nemusí to byť... aj keď 600ppi mi príde už tak trochu... zbytočné, vyššie náklady na výrobu panelov s tým rozlíšením ktoré má zmysel pri 8 a viac palcových displejoch.

Brano28.05.2014 - 14:45 Trvalý odkaz

Nie som si tym uplne isty ale myslim ze SGS3 ma amoled s pentile maticou a tam ten raster vidiet viac ako na povedzme IPS RGB matici. Hustota pixelov od 300-400 ppi je pre ludske oko naozaj dostatocna, uz fullHD je pomerne velky luxus kde clovek naozaj nema sancu pixely rozoznat. Nedavno predstaveny LG G3 a podobne zverstva nad 500-600 ppi su len tahom ako z ludi vytahat viac penazi za nove a nove "inovacie".

rtg28.05.2014 - 16:51 Trvalý odkaz

ked uz hovoris o fotakoch, je sranda pozorovat ze vlajkove lode od Sony s "nekonecnom" MPX robia hnusnejsie fotky ako daky stary 5MPX Sony Ericsson napr. Elm, staci vygooglit photo samples... honba za vyssimi cislami neprinasa kvalitu dnes