Testujeme Nokiu 5530 XM

• 26 príspevkov
  • Gash 12.08.2009 - 21:32

Zakladne info:
    http://www.fony.sk/index.php?podstranka=recenzie&cislo_kategorie=6&…

Takze dnes sa mi do ruk dostala tato hudobna Nokia. Testovat ju budem do pondelka / utorka. Prve dojmy? Sklamanie a sklamanie. Konstrukcia telefonu je hrozna. Zadny kryt ma volu a mierne lieta. O baterii ani nehovorim. Pri zatraseni telefonom hrka ako sialena. Vyriesi to vsak podlozenie papierikom. Inac dizajn telefonu je vydareny, 5530 je ovela krajsia od 5800 xm. Konecne pominul vanickovy dizajn a hnusne polopriesvitne plasty.

Zatial som sa s nou viacej neoboznamil, takze pripadne otazky smerujte sem a ja po odskusani dam vediet :)

• ZraLOCK12.08.2009 - 21:40 Trvalý odkaz

to mas final, ci testovaciu verziu?

palikat12.08.2009 - 21:41 Trvalý odkaz

ake su dodavane slichadla??(ked dobre viem 5530 by mala mat ine sluchadla ako 5800). Daju sa kvalitou porovnat s walkman sluchadlami pre SE??

Gash12.08.2009 - 23:00 Trvalý odkaz

Zralock, finalnu verziu ;)

palikat - sluchadla su kvalitne, porovnatelne kvalitou s cenovou kategoriou cca 30 - 40 Eur. Kvalita zvuku cez sluchadla je v Xpress Music bez pochyby vyborna.

Gash13.08.2009 - 15:50 Trvalý odkaz

Takze pridavam dalsie dojmy z telefonu:

- napriek hrozne vyriesenemu zadnemu krytu, ktory sa pohybuje a objavili sa na nom nepekne male skrabance hodnotim telefon pozitivne,
    - prehravac xpress music, stereo reproduktory, 3,5 jack a vyborne sluchadla v baleni ma naozaj prijemne prekvapili. radost pocuvat hudbu. skoda len, ze pri zamknutom displeji nefunguje ani regulacia hlasitosti tlacidlami. zakazdym je treba odomknut displej, co po case otravuje.
    - fotoaparat je dalsia vec, ktora prekvapila. prehladny panel so skratkami ku kazdej funkcii fotoaparatu potesi. paci sa mi ta praktickost - vsetko rychlo nastavim. aj vysledne fotografie su dobrej kvality. makro zvlada vyborne, pri fotografovani pri automatike sa obcas nevydari foto, hlavne pri traslavych rukach.
    - zaujimavou je aj pritomnost funkcie zapisania GPS suradnic do fotiek a videi, napriek tomu, ze GPS chyba. Funkcne to bude zrejme po pripojeni bluetooth GPS modulu,

bobo13.08.2009 - 17:37 Trvalý odkaz

-aku mas farebnu variantu
    -aka je rychlost menu , pri spusteni nejakych aplikacii ich prechodov
    -aka je volna ram po zapnuti?
    -ako reaguje dotykovy displej,niekedy nereaguje, nejake vypadky?
    -spratnost telefonu
    -celkovy dojem,vyzera ako lacna hracka alebo da sa?
    -kolko vydrzi baterka?
    -podporuje n-gage 2.0?

kokindel14.08.2009 - 14:56 Trvalý odkaz

ake to nataca video?? VGA 30 fps alebo QVGA 15 fps ??

Luthenn22.08.2009 - 11:43 Trvalý odkaz

Ja som mal tiez moznost vyskusat tento mobil, ale musim povedat, ze mal par zavaznych nedostatkov, teda aspon ten kus ktory som mal v rukach. Autofokus fungoval len ked sa mu chcelo a za kriticke som povazoval to, ze ovladanim hlasitosti ste mohli hlasitost len pridat, t.z. ze minusko fungovalo presne ako plusko takze stisit hudbu sa dalo len dotykon na displeji. Predpokladam vsak ze to bola chyba len toho jedneho kusu. Internetovy prehliadac dost casto padal co bolo tiez neprijemne.

Richard Hombauer23.08.2009 - 23:46 Trvalý odkaz

to si musel mat tazku nefinalnu vzorku...takto sa ziadna 5530 v predaji urcite spravat nebude

Silvo25.11.2009 - 14:30 Trvalý odkaz

ake su dodavane slichadla??(ked dobre viem 5530 by mala mat ine sluchadla ako 5800). Daju sa kvalitou porovnat s walkman sluchadlami pre SE??
    se su lepsie

Silvo25.11.2009 - 14:42 Trvalý odkaz

mimochodom, ak ma mobil 3,5 jack, predpokladal som, ze sa budu dat pripojit bezne sluchadla, no na 5530 su 4 polove, tak neviem

Thief125.11.2009 - 15:48 Trvalý odkaz

Normalne sluchy s 3,5 jackom pripojis bez problemov, mobil ich sam detekuje ako sluchadla bez mikrofonu. ;)

Silvo27.11.2009 - 13:38 Trvalý odkaz

Ma este niekto problem s internetom? ze vraj nejde na ziadnej 5530

v0zik27.11.2009 - 18:00 Trvalý odkaz

Zdravim, mal by som par otazok ohladom displeja. Ako je na tom s otlackami prstov ? Je to magnet na prach ? Z akeho zorneho uhla sa da na displej este normalne pozerat bez nejakeho skreslenia ? Da sa s nim fungovat (hlavne v skole :)) aj bez ochrannej folie alebo ju odporucate radsej kupit ? Dakujem za odpovede.

mmxico12.01.2010 - 08:42 Trvalý odkaz

Zdravim mam N5530 xm a potrebujem radu... Stretol sa niekto s takou vecou ze tel samovolne vytaca ludom zo zoznamu? Moze to byt chyba dtk displ? Alebo treba preinstalovat soft? Dakujem...

Lenka Ivančíková12.01.2010 - 09:36 Trvalý odkaz

Mozno blba otazka,ale mavas zablokovany displej?Stava sa to ked lezi na stole alebo ked ho mas vo vrecku?

mmxico12.01.2010 - 11:16 Trvalý odkaz

tel lezi na stoliku trebarz a rozhodne sa telefonovat... tak vola...

Lenka Ivančíková12.01.2010 - 11:42 Trvalý odkaz

skus prehrat FW a ked nepomoze,tak len reklamacia.Svojho casu nieco podobne robila N6020.Bola vadna seria.

Štefan Zelinka07.02.2011 - 11:55 Trvalý odkaz

odporucam bielo modru verziu,ma omnoho lepsie spracovanie :)

DJDG03.06.2011 - 11:22 Trvalý odkaz

pretoze tento mobil mam cirka pol roka moje postrehy su tieto :
    -chyba tam GPS a je to aj vyhoda pretoze ma to donutilo kupit externy GPS modul a jeho navigacia je priam skvela aj na turisticku navigaciu
    -spracovanie zadneho krytu je jednoducho hrozne !!!!!!
    -sluchatka dodavane na tento mobil sice kvalitne hraju ale ich vydrz je okolo 2 mesiacov potom sa lame kabel
    -co sa tika obrazovky nenadchne ale ani neurazi ale cakal by som daco viacej od toho
    -software dost casto blbne a symbiant viditelne ma dost pri kazdodennom prezerani internetu a e-mailov
    -fotografovanie neni to zle ale niekedy hlavne pocas ostreho slnka a za sera ma fotoaparat dost co robit aby sa kvalita snimok dala vyhodnotia ako postacujuca
    -videa su zazitok pretoze som natacal viac menej sport tak kvalita ma prijemne prekvapila
    -po asi 3mesiacoch sa mi vylomil plastovy kryt USB
    - hudobny prehravac s kombinaciu s dobrymi sluchatkami je nebesky pozitok
    -bateria ma zalostne malu kapacitu cakal by som viacej

toto su moje postrehy pocas mojho pouzivania tohto mobilu ale celkovo hodnotim Nokiu tym ze isla dole kvalitou spracovania sa mi zda oproti Samsungu ze zaspala na vavrinoch

cejko03.06.2011 - 22:58 Trvalý odkaz

Tento mt bol predstaveny pred dvoma rokmi, to porovnavas s dvojrocnym samsungom ?

anonymous05.06.2011 - 11:35 Trvalý odkaz

ja si tiez myslim ze galaxy s je lepsi :D