Samsung spustil aktualizáciu na Android 6.0 pre Galaxy S6 a S6 edge

Nová verzia Androidu Marshmallow je pripravená už aj pre minuloročné top modely Samsungu. Významné novinky čakajú hlavne na majiteľov Galaxy S6 edge, kde bočný panel na zaoblenom displeji dostane množstvo nových funkcií a vylepšení.

Samsung na svojej stránke informoval, od 15. februára spustil aktualizáciu na najnovšiu verziu Androidu 6.0 Marshmallow.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Ako prví sa budú tešiť majitelia zariadení Galaxy S6 a Galaxy S6 edge, ostatné modely radu Galaxy majú nasledovať už čoskoro. O ktoré modely pôjde, však výrobca nespresnil.

Update na Android 6.0 prináša pre Galaxy S6 edge, okrem iného, nové funkcie bočného displeja. Ten sa z pôvodných 260 pixelov rozšíri až na 550 pixelov, čo umožní zobraziť oveľa viac obsahu než doteraz.

Vylepšenia sa dočkal aj panel Ľudia, najčastejšie používané aplikácie (namiesto piatich teraz bude možné pridať až desať) a novinkou bude zobrazenie pravítka, baterky či kompasu.

Aktualizácia je uvoľňovaná postupne podľa regiónov, kedy presne príde aj na zariadenia zo slovenského trhu nevieme. Zatiaľ nám čitatelia dostupnosť updatu neoznámili.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu