Samsung Galaxy S7 edge (SM-935F)

Zakrivená verzia modelu Galaxy S7 ponúkne 5,5” Quad HD displej, 4 GB RAM, 12-megapixelový fotoaparát s optickou stabilizáciou a svetelnosťou f/1.7. Bezkonkurenčná bude aj výdrž vďaka 3 600 mAh batérii.

Základné parametre:

OS: Android 6.0 Marshmallow

chipset: Qualcomm Snapdragon 820, Exynos 8890

procesor: 64-bitový, 14 nm, 4 x 2,3 GHz + 4 x 1,6 GHz / 2 x 2,15 GHz + 2 x 1,6 Ghz

grafický procesor: Adreno 530 (Snapdragon), Mali-T880 (Exynos)

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 MHz, LTE

rozmery: 151 x 73 x 8 mm

hmotnosť: 157 gramov (overená)

displej: 5,5'', Super AMOLED, 1 440 x 2 560 b., 534 ppi, 69 x 122 mm,

fotoaparát: 12 Mpix (4:3), clona f/1.7, LED blesk, AF, OIS, video FHD (60 fps) / 4K (30 fps)

predná kamera: 5 Mpix (4:3), QHD video, clona f/1.7

pamäť: pamäť 32/64 GB + 4 GB RAM + microSD (do 2 TB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA, HSUPA, LTE

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.2, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/ac), USB OTG, NFC,

ostatné: gps GPS, informačná dióda, čítačka odtlačkov, odolnosť voči vode a prachu IP68, bezdrôtové nabíjanie, senzor tepu

batéria: Li-Ion batéria 3 600 mAh, rýchle nabíjanie

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Neobsahuje/nepodporuje: IrDA (infraport), FM rádio, stereo repro

ikona

Samsung Galaxy S7 edge - príjemný výsledok medziročnej evolúcieRecenzia výkonného 5,5'' androidu s kvalitnou vodeodolnou konštrukciou, zahnutým QHD displejom, výborným fotoaparátom a slušnou výdržou.

Cena a dostupnosť: 799 eur / marec 2016

Po kliknutí sa obrázok zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Druhá generácia zakriveného ťažiskového modelu Samsungu, teda tohtoročný model Galaxy S7 edge výrazne narástol. Super AMOLED displej s rozlíšením 1 440 x 2 560 bodov dostal rovno 5,5-palcovú uhlopriečku, čím sa radí medzi model S6 edge (5,1”) a neskôr predstavený S6 edge+ (5,7”). Hmotnostne je však vôbec najťažší, s ručičkou váhy na 157 gramoch.

Snáď si tak výrobca konečne našiel ideálny rozmer a môže sa sústrediť na drobné zmeny - zaoblenejšie tvary a lepšie modelované zadné "3D sklo" by mali priniesť lepšie držanie v ruke a snáď aj jednoduchšie zdvíhanie ležiaceho smartfónu zo stola.

Kým úplne prvý zakrivený model značky Galaxy Note Edge využíval oblý okraj na zobrazovanie množstva informácií navyše, v S6 edge a S6 edge+ plnil, mierne povedané, len opticky reprezentačnú funkciu. S7 edge prichádza s tradičným TouchWizom ale aj modulom Edge UX, ktorý na pravý okraj umožní pridať množstvo zástupcov aplikácií a skratiek pre jednotlivé činnosti, napríklad zaslanie SMS rovno vybranému kontaktu. Tentoraz by malo ísť o kompletné centrum podporujúce aj náhľad kalendára S Planner či iné. Vývojárom tretích strán bude dokonca sprístupnené špeciálne API, takže sa možno dočkáme aj ďalších palcom rýchlo ovládateľných widgetov napríklad od Evernote či služby Accuweather a iných.

Super AMOLED ponúkne aj nový hit roka 2016, znovuzrodenú funkciu stále svietiacej časti displeja (always-on mode). Tá už nezobrazí iba jednoduché hodiny či pár ikoniek zmeškaných hovorov - bude plne prispôsobiteľná a okrem bielej tiež vo farbách tvoriacich spektrum AMOLED-ov, teda červenej, zelenej a modrej. Vplyv na spotrebu energie by mal byť zanedbateľný Android 6.0 Marshmallow totiž rozpozná, ak je telefón vo vrecku či kabelke a v tom prípade displej s pomocou senzora priblíženia vypne úplne.

Do hry sa vracia odolnosť voči vode a prachu s certifikáciou IP68, edge tak bude možné ponoriť až do metrovej hĺbky, kde by mal prežiť aspoň 30 minút.

Fotogalériu živých fotografií nájdete v samostatnom článku.

Tradične bezkonkurenčný bude výkon a podľa Samsungu aj schopnosti fotoaparátu. O pohon sa na rôznych trhoch podelí Snapdragon 820 a v domácej stajni vyvinutý Exynos 8890. Oba sú vyrobené 14 nanometrovou technológiou a doplnené 4 GB RAM. Na výber budete mať s 32 alebo 64 GB verzie, ktoré sa budú dať ďalej rozšíriť microSD kartou.

Nezabudlo sa ani na snímač tepovej frekvencie v zadnej stene vedľa blesku a už tradičnú čítačku odtlačkov v hardvérovom stredovom tlačidle domov.

Medziročne prišlo k prekvapivému počtu megapixelov v papierových hodnotách fotoaparátu. Terajší 12-megapixelový snímač by však mal byť ukrytý za objektívom s najvyššou svetelnosťou na trhu f/1.7. Táto hodnota navyše platí aj pre predný 5 Mpix fotoaparát a aj obyčajnú Galaxy S7. K fukciám snímača treba prirátať optickú stabilizáciu a technológiu Dual Pixel, ktorá pre automatické zaostrovania využíva všetky body na snímači, čo by malo byť výrazne rýchlejšie ako bežný spôsob. Softvér obohatí Motion Panorama režim spájajúci klasickú panorámu a video - na prvé výsledky si radi počkáme. Šošovka fotoaparátu stále vytŕča, ale oproti vlaňajším modelom oveľa menej.

ikona

Porovnanie fotoaparátov: Galaxy S7 vs. iPhone 6SAko fotí čerstvá novinka od Samsungu v porovnaní so zabehnutým konkurentom od Applu? Súboj 12 Mpix prichádza!

Hráčov by mala potešiť platforma Vulkan znižujúca spotrebu energie pri hraní. Vraj zvyšuje celkový výkon a pomáha nižšiemu zahrievaniu čipsetu. Prítomný by mal byť aj špeciálny herný režim obmedzujúci vyrušovanie notifikáciami, s podporov nahrávania diania na obrazovke.

Rekordná bude zrejme aj výdrž, vďaka použitiu až 3 600 mAh batérie. Tá bude podporovať technológiu rýchleho nabíjania Quick Charge, bezdrôtové nabíjanie nabíjačkami štandardu Qi a tiež battery packy v podobe zacvakávacích zadných krytov.

Samsung Galaxy S7 edge príde na niektoré trhy už v marci v čiernej, zlatej, striebornej a bielej farbe za zatiaľ nespresnenú sumu.

Výrobca v Barcelone predstavil aj kameru Gear 360 ktorá s pomocou dvoch objektívov so sveteľnosťou f/2.0 vytvorí až 30-megapixelový záber z podporou nahrávania na Google Street View a YouTube. K smartfónom sa pripája cez Wi-Fi a sama ponúkne 1 350 mAh batériu.

Samsung Galaxy S7 edge (prvý kontakt)

Na jeden záber: Samsung Galaxy S7 edge

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 21.02.2016 - 23:05

Screen-to-body ratio: 81.72 % (!)

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy21.02.2016 - 23:49 Trvalý odkaz

wayne ako si prisiel k takemu cislu?
gsmarena hovori
76.1% screen-to-body ratio

gsmarena22.02.2016 - 00:53 Trvalý odkaz

gsmarena nemusi vzdy hovorit pravdu :) paradoxne si kydam teraz do vlastneho.. ale budis, paci sa mi moc tento fon, wau, k tomu konecne poriadna priam kapacitne nevidana bateria u samsungov takychto rozmerov 3600mAh, akoze pecka!+SD karty+odolnost voci vode a prachu+nanovo pridane fm radio co tiez potesi, no proste fon par excellance-hadam mu ani nie je co vytknut.. akurat tak ta zavratna cena.. ale tak to sa dalo cakat u samsungu ..a zda sa ze na nas trh(aspon podla alzy co ste tu dali) bude dodavana exynos verzia..

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne22.02.2016 - 06:47 Trvalý odkaz

Oxy na phonearena pisali. Maju tam mraky clankov v niektorom som to zhliadol a aj v specifikaciach to je. Boch zna ako to pocitaju, ci urobia len trojclenku so stvorcov uhlopriecky displeja a tela. No aj na videach ten telefon vyzera super kompaktne, ako by mal 1cm mozno aj menej nad a pod displejom.

Celá diskusia 27 príspevkov