Takto fotí Samsung Galaxy A3 (2017) A320F + videá z mobilu

Nasledujúce snímky vytvorené fotoaparátom smartfónu Samsung Galaxy A3 (2017) A320F s vyčisteným objektívom a snahou o čo najstabilnejšiu pozíciu fotografa sme vybrali z našich najlepších záberov. V každej situácii sa snažíme vytvárať aspoň dve snímky, rozumne využívať HDR, výnimočne aj upravovať expozíciu. Po vytvorení už do snímok nijako nezasahujeme.

Zadný fotoaparát: 13 Mpix (4:3), LED blesk, Full HD video (30 fps), AF, clona f/1.9, uzávierka do 1/10 s

Predný fotoaparát: 8 Mpix (4:3), Full HD video (30 fps), clona f/1.9

Ďalšie parametre nájdete v článku Základné info: Samsung Galaxy A3 (2017) A320F.

Krátky komentár:

Samsung Galaxy A3 (2017) prináša nové prostredie fotoaparátu. Prepínanie na prednú kameru je na nevhodnom mieste, ale nahradí ho ťah prsta zhora nadol, alebo naopak. HDR musíte vždy prepnúť v režimoch, ale zato funguje príkladne. To vidíte na druhej a tretej snímke. Prvý záber zase ukazuje, akú malú ohniskovú vzdialenosť zadný fotoaparát s clonou 1.9 ponúka. A je to fajn. Aj keď treba počítať s deformáciou obrazu, tzv. súdkovitosťou. Za dobrých svetelných podmienok chválime aj detailnosť záberu a ostrosť. Kvalita optiky je výborná, aj v rohoch snímky je všetko ostré. Manuálny režim neponúka nič extra (len ISO a WB) a expozičný čas rastie večer na maximálne desatinu sekundy (1/10), ISO na hodnotu 800. Vďaka tomu sú však večerné zábery len mierne zašumené a dokážete ich udržať v ruke. Dôkazom sú zábery pečiva, obchodného centra a brnenského námestia. Makro prekvapilo, Samsungy väčšinou nedokážu ísť tak blízko k nášmu redakčnému teplomeru. Panorámu môžete vytvárať na ležato, na výšku, a dokonca môžete vytvoriť panorámu dohora (napríklad nejakej veže), čo nedokáže len tak hocijaký konkurent. Odporúčame vyskúšať! Ako na to zistíte v 10:52 minúte videa z nášho minuloročného výletu do Barcelony. Najlepšou vlastnosťou fotoaparátu v A3 (2017) je jeho rýchle spustenie dvojitým stlačením hlavného tlačidla. A je úplne jedno, či máte displej zhasnutý, alebo na ňom práve beží navigácia.

Novinkou je zvýšená odolnosť telefónu voči vode a objektív zarovnaný so zadnou stenou. V puzdre tam bude sadať prach, bez obalu je to veľká výhoda. Softvérovým vylepšením je možnosť umiestniť do prostredia druhé tlačidlo spúšte. Využitie už nechám na vás. Predná kamera je zaostrená na objekt (človeka) pred ňou, nie na nekonečno (pozadie). Vlajkové lode z minulého roka to majú presne opačne a je len na vás, či chcete mať radšej ostrý bojnický zámok za vami, alebo vašu tvár. A3 vyhovie tej druhej skupine.

Všetky fotografie v článku sú v plnej kvalite, preto môže pri pomalom internetovom pripojení chvíľu trvať ich načítanie. Otvorenie obrázkov kliknutím / dotykom prináša len pohodlie listovania medzi jednotlivými zábermi (klikom myši alebo dotykom obrazovky otvoríte ten istý súbor). Ak máte v ruke smartfón či tablet, detaily si pozriete aj klasickým priblížením snímky dvomi prstami. Pravým tlačidlom myši alebo podržaním prsta na obrázku môžete slobodne snímky uložiť do vášho zariadenia.

GALÉRIA FOTOGRAFIÍ

GALÉRIA VIDEÍ

Diskusia k článku:

Začať diskusiu