Prehľad: slajdre na našom trhu do 150 €

Krátky prehľad vysúvacích telefónov na našom trhu Výber slajderov, ktoré zoženiete v našich obchodoch do 150 €.

Po prehľade véčkových telefónov vám tentoraz prinášame krátke zrhnutie slajderov, ktoré môžete dostať na našom trhu. Pre veľké množstvo modelov, sme sa rozhodli rozdeliť článok na dve časti - na telefóny do 150 € a telefóny nad 150 € (vyjde nabudúce). Slajdre sú veľmi populárne, najmä u ľudí, ktorí často telefonujú. Tí oceňujú jednoduché ovládanie hovoru či možnosť, že nemusia svoj telefón zamykať. Väčšina telefónov sa totiž po zasunutí automaticky zamkne. Medzi vysúvacími telefónmi nájdeme väčšinou slabšie vybavené modely, nakoľko konštrukcia nedovoľuje použiť veľký displej (výnimkou je azda iba LG Crystal a Sony Ericsson Aino) či množstvo funkcií pri zachovaní menších rozmerov zariadenia.

* Ceny telefónov sú orientačné. *

Emgeton Picco

V ponuke našich internetových obchodov sme našli aj vysúvací telefón s podporou dual SIM režimu od českej firmy Emgeton. Model Emgeton Picco je telefón so základnou výbavou. V ponuke funkcií nájdete 1,8-palcový farebný displej, VGA fotoaparát či podporu pamäťových kariet. Prekvapením Emgetonu je batéria s kapacitou slabých 500 mAh. Výrobca však uvádza výdrž až 8 dní (v ideálnych podmienkach) alebo 5 hodín hovoru.

Cena: okolo 75 €

fotka

ZÁKLADNÉ INFO: Emgeton Picco

LG GU230

Model LG GU230 je už starší telefón. Ide o jednoduchý low-end, ktorý ponúkne iba základné funkcie. V ponuke teda nájdete 2,2-palcový displej, megapixelový fotoaparát, podporu EDGE či MP3 prehrávač s FM rádiom. Prekvapila nás silná 900 mAh batéria, ktorá podľa údajov od výrobcu vydrží až 9 hodín hovoru.

Cena: okolo 55 €

fotka

ZÁKLADNÉ INFO: LG GU230

Nokia 2220 slide

Nokia 2220 slide je jednoduchý mobil, ktorý popri základnej výbave ponúka VGA fotoaparát, FM rádio a 3,5 mm jack. Okrem toho 2220-vka obsahuje farebný displej, 12 MB pamäti a 860 mAh batériu, ktorá by mala telefón udržať pri živote aj týždeň.

Cena: okolo 55 €

fotka

RECENZIA: Nokia 2220 slide

Galéria: Nokia 2220 slide

Nokia 2680 slide

Nokia 2680 slide je vydarený slajder pre nenáročného používateľa. Ocenia ho najmä starší ľudia, ktorí môžu vysunutím prístroja prijať hovor a vďaka veľkému písmu v správach ich čítať aj bez okuliarov. Z funkčnej výbavy ponúkne farebný displej, podporu MMS, EDGE, Bluetooth, VGA fotoaparát či FM rádio.

Cena: okolo 60 €

fotka

PRVÝ KONTAKT: Nokia 2680 slide

Nokia 7100 Supernova

Nokia 7100 Supernova je tiež už starší prístroj. Svojimi funkciami radí medzi low-endy, čo by však nemalo vadiť užívateľskej skupine, na ktorú je tento model zameraný. Prekvapila nás pomerne kvalitná hlasná reprodukcia hudby pri počúvaní FM rádia. Potenciálnych kupcov môže odradiť absencia podpory pamäťových kariet - čo je hlavne dnes jedna z najdôležitejších podmienok mladých ľudí pri kúpe nového telefónu. Pochvalu si určite nezaslúži ani nekvalitná konštrukcia a stále chýbajúca funkcia automatického zablokova

nia klávesnice po zasunutí prístroja.

Cena: 80 €

fotka

PRVÝ KONTAKT: Nokia 7100 Supernova

Galéria: Nokia 7100 Supernova

Nokia 7230

Nokia 7230 je zaujímavým modelom. Škoda nekvalitného zadného krytu, displeja so slabším pozorovacím uhlom a nedotiahnutým fotoaparátom. Ak by Nokia vyriešila tieto základné neduhy, išlo by o atraktívny telefón, ktorý skutočne chýba na našom trhu. Napriek tomu musím 7230-ku pochváliť. Ponúka výborný a stabilný systém, dostatočne veľký displej s dobrou viditeľnosťou, výborné multimediálne funkcie, 3,5 mm jack, podporu UMTS a kvalitnú konštrukciu.

Cena: 115 €

fotka

RECENZIA: Nokia 7230

Galéria: Nokia 7230

Nokia X3

V zaujímavom dizajnovo spracovanom tele ukrýva Nokia X3 funkcie bežných mid-endov. Trojmegapixelový fotoaparát, absencia 3G a široké hudobné funkcie predurčujú tento mobil do rúk mladých ľudí. Svedčí o tom aj webový prehliadač so záložkami na stránky ako Facebook, MySpace či YouTube. Nokii X3 chýba najmä podpora sietí tretej generácie a (medzi mladými) populárne Wi-Fi. Za nevýhodu považujem slabší displej a zlú konštrukciu tlačidiel. Napriek tomu je Nokia zaujímavým low-mid-endom a výborný kandidát na hudobný mobil.

Cena: 125 €

fotka

RECENZIA: Nokia X3

Galéria: Nokia X3

Samsung C3050

Samsung C3050 je skvelým a najmä štýlovým mobilom slúžiacim jednoduchším a nenáročnejším užívateľom. Za svoju cenu ponúkne toho naozaj dostatočne, no proti jeho voľbe hovorí najmä zastaralé rozlíšenie displeja. Komu však nevadí nekvalitný displej, tomu by mal Samsung C3050 splniť všetko čo od neho očakáva. V jeho prospech hovorí aj kvalitná konštrukcia a výborný hudobný prehrávač.

Cena: 55 €

fotka

RECENZIA: Samsung C3050

Galéria: Samsung C3050

Samsung C6112 Duos

Čo dodať k Samsungu C6112 Duos. Kúpiť? Pri rozhodovaní by som sa skôr naklonil k odpovedi nie. Vadili mi pomalé reakcie, hlučná klávesnica či nudný dizajn telefónu.

Cena: 145 €

fotka

RECENZIA: Samsung C6112

Galéria: Samsung C6112

Samsung S3100

Samsung S3100 nás už pri prvom zoznámení prekvapil - svojim dizajnom, za ktorý sa vôbec nemusí hanbiť, a rôznymi vychytávkami. Medzi ne patrí hlavne vydarený kalendár, falošný hovor, široké možnosti hudobného prehrávača či kvalitné nahrávanie z FM rádia.

Cena: 70 €

fotka

PRVÝ KONTAKT: Samsung S3100

Samsung S5200

S5200 je mobil nižšej strednej triedy, ktorý ponúka priemernú funkčnú výbavu. Trojmegapixelový fotoaparát s autofókusom a LED bleskom, 2,2-palcový QVGA displej, FM rádio s RDS a podpora technológie EDGE dnes nikoho neohúria, no mnohým užívateľom mobilných telefónov táto funkčná výbava bohate postačí. Novému Samsungu chýba najmä podpora sietí tretej generácie a 3,5 mm jack.

Cena: 105 €

fotka

ZÁKLADNÉ INFO: Samsung S5200

Samsung Shark II

Medzi prednosti Samsungu S5550 patrí 5-megapixelový fotoaparát s LED bleskom a autofókusom, FM rádio a podpora sietí tretej generácie spolu s HSDPA. Škoda však malého 2,2-palcového displeja, ktorý mohol byť kľudne i väčší. Nepotešil ma ani Samsung konektor. Na jeho mieste by som ocenil kombináciu microUSB a 3,5 mm jacku.

Cena: 105 €

fotka

RECENZIA: Samsung Shark II

Galéria: Samsung Shark II

Sony Ericsson T715

Elegantný slajder ponúka rýchle dátové prenosy cez HSDPA/HSUPA využiteľné v prehliadači NetFront, hudobné funkcie vrátane FM rádia s RDS, Facebook klient, trojmegapixelový fotoaparát či podporu microSD kariet. Naopak, niektorých sklame zastaraný konektor Fastport či slabšia kvalita výsledných fotografií. Každopádne je Sony Ericsson T715 zaujímavým a dizajnovo vydareným kúskom. Ak však netúžite po vysúvacej konštrukcii, siahnite radšej po modeli C510.

Cena: 130 €

fotka

RECENZIA: Sony Ericsson T715

Galéria: Sony Ericsson T715

Sony Ericsson Spiro

Sony Ericsson Spiro ma napriek svojim chybám príjemne prekvapil. Ide o sympatický low-end s kvalitnou konštrukciou, ktorý za nízku cenu ponúkne aj čosi navyše. Hoci nevyniká v pracovných, ani multimediálnych funkciách, predsalen poteší prítomnosťou 3,5 mm jacku, FM rádia s RDS a možnosťou nahrávania, 2,2-palcového QVGA displeja či univerzálneho microUSB konektoru.

Cena: 80 €

fotka

RECENZIA: Sony Ericsson Spiro

Galéria: Sony Ericsson Spiro

Sony Ericsson W205

Sony Ericsson W205 je priamym nástupcom staršieho a najjednoduchšieho modelu z radu walkmanov - W200i. Novinka prináša hlavne konštrukčné zmeny. Kým W200i bol mobil klasického tvaru, W205-ka je pomerne vydarený slajder. Dizajnovo sa ponáša na staršie slajdre od Sony Ericssonu. Okrem toho ponúkne kvalitný hudobný prehrávač, FM rádio s RDS, lokálne prenosy cez Bluetooth a globálne cez EDGE.

Cena: 70 €

fotka

ZÁKLADNÉ INFO: Sony Ericsson W205

Sony Ericsson W395

Sony Ericsson W395 ponúka za svoju cenu všetko potrebné čo má. Medzi jeho výhody patrí kvalitné spracovanie vysúvacieho mechanizmu, výkonné stereo reproduktory či hudobný prehrávač Walkman. Pri teste sme W395-ke vytkli slabé rozlíšenie displeja, nekvalitné video a menej pohodlnú klávesnicu. Sony Ericsson W395 je však zaujímavou voľbou medzi najlacnejšíimi hudobnými telefónmi.

Cena: okolo 100 €

fotka

PRVÝ KONTAKT: Sony Ericsson W395

Galéria: Sony Ericsson W395

Sony Ericsson Zylo

Sony Ericsson Zylo je model patriaci do radu Walkman a dokazuje to, okrem iného, výborným hudobným prehrávačom a podporou bezstratového zvukového formátu FLAC. Chýba mu však 3,5 mm jack, čo považujem za podstatnú nevýhodu. Správny hudobný mobil by totiž mal mať možnosť pripojiť si vlastné slúchadlá. Zylo ma tiež prekvapil svojou funkčnou výbavou.

Cena: okolo 135€

fotka

RECENZIA: Sony Ericsson Zylo

Galéria: Sony Ericsson Zylo

Diskusia k článku:

anonymous30.09.2010 - 10:09 Trvalý odkaz

jimmmy: Aj pri recenzii na NOKIU 2220 je napísané, že má pamä? 12 MB, pri?om tu už máte 32 :-)

* Dakujeme za upozornenia, chyby opravene :) - redakcia

anonymous30.09.2010 - 12:00 Trvalý odkaz

viperman: ja by som odporucil sony ericsson w760i, sice je to uz starsi model, ale je to fajn walkman prehravc, velky displej, rozlisko fajn, repraky kvalitne, ma gps, a v SE eshope stoji 99 euro. rozhodne lepsi jak vela tych co su tu :)

anonymous30.09.2010 - 13:10 Trvalý odkaz

Valaroma: Povacsinou shity :-)

anonymous30.09.2010 - 16:03 Trvalý odkaz

samuello: Je ich teda dos

Celá diskusia 10 príspevkov