Bude Samsung Galaxy S8 Active vyzerať takto?

Odolný smartfón radu Galaxy S8 je už istý čas predmetom rôznych dohadov a únikov. Tie najnovšie nám však okrem niekoľkých neoficiálnych informácií ukazujú aj podobu celého zariadenia.

Už dlhší čas sa hovorí o pripravovanej odolnej verzii vlajkovej lode Samsungu, ktorá má niesť názov Galaxy S8 Active. Na zariadenie upozorňuje viacero zdrojov a bolo videné dokonca na oficiálnej stránke Samsungu, kde dostalo Wi-Fi certifikáciu.

Model spomína aj americký operátor AT&T a vyskytol sa aj v niekoľkých benchmarkoch. Najnovšie uniknuté snímky nám ukazujú detailnú podobu telefónu, ktorá samozrejme vychádza z klasickej verzie es osmičky.

Veľkosť displeja 5,8 palca by mala zostať zachovaná. Kvôli odolnosti však chýba jeho zaoblenie po okrajoch, ktoré sú v prípade S8 Active hrubšie. Veľká časť tela je údajne vyrobená z polykarbonátu, s výnimkou bokov, ktoré majú byť kovové.

S8 Active má byť oproti klasickej S8 1,5-násobne hrubší, pričom ponúkne aj väčšiu batériu s kapacitou 4000 mAh (S8 má 3000 mAh). Telefónu chýba klasické Active key tlačidlo, ktoré bolo tentokrát nahradené tlačidlom hlasového asistenta Bixby.

obr: twitter.com/evleaks

Zdroj sa tiež zmieňuje o tom, že kamera údajne neobsahuje režim pod vodou a prístroj beží na operačnom systéme Android 7.0 Nougat. Všetky ostatné špecifikácie by mali zostať rovnaké, ako pri klasickej es osmičke.

Dočkať by sme sa v tomto prípade mali znova dvojice chipsetov Exynos 9 Series (8895) alebo Snapdragonu 835, 4 GB RAM, 64 GB úložiska, 12 Mpix fotoaparátu s podporou 4K videa, 8 Mpix prednej kamery, čítačky odtlačkov prstov a podobne.

Samsung zatiaľ oficiálne S8 Active neoznámil a tak nie sú známe ani informácie o cene či dostupnosti zariadenia.

Zdroj: gsmarena.com, twitter.com/evleaks

Diskusia k článku:

Začať diskusiu