ne/páči sa mi to??

Mal som trošku navlhnutý sen. V budúcom živote som sa narodil v Aténach ako Michalis Filipidis a zamestnal sa v štátnej správe. Do dôchodku na úrovni 1600 EUR som sa pobral v 53 rokoch, popíjal mojito s vedúcim, k tomu dostal odstupné vo výške 100 mesačných platov a dovtedy priemernú mzdu 1700 eur. Ozaj, ešte 13. a 14. plat. Nech nežerem. Páčilo sa mi to. Po zobudení mi v peňaženke chýbalo 150 Eur.

Čo Grékov však určite nečaká, je "zlacňovanie". To jednoznačne patrí do kategórie lukratívnych slov ako "prídi, som sama doma". Tie čítame vždy s rozšírenými očnými zreničkami. Vedia to aj citrusníci, preto zlacnili službu, ktorá je obľúbená asi tak, ako mydlo v rómskej osade. Hovoríme o poistení mobilného telefónu. Stačia dve alebo štyri eurá mesačne a pocit istoty, sucha a ochrany pre vášho elektronického miláčika je zaručený.

Neobvykle veľa správ začalo slovom T-Mobile, čo svedčí o jarnej mobilizácii ružového marketingového oddelenia. Tak tak, práca nie je len o kávičkovaní s kolegyňami a online hrách na Pauzičke. Nové dátové programy konečne vylepšili doterajší pomer ceny a hodnoty, zase si teda zapíšeme do denníčka zlacnenie. No aj to má svoju daň, zdielanie dát za poplatok je krokom späť. Novinka prišla vhod aspoň Kysučanom a Liptákom, hoci majú všetko s oneskorením. Takže spolu s jarou 2010 zavítalo k ním v máji aj GGG.

A pozor! Kto pozorne sleduje média, určite si všimol sebavedomé vyhlásenia trhovej jednotky, čo všetko stihla doteraz priniesť ako prvá. Fóny za korunu, sekundovú tarifikáciu, nekonečné hovory... 15. mája chce ísť ešte ďalej. Kam? Vyzerá to na na poriadnu bombu. Alebo iba mediálnu bublinu? Momentálnou petardou týždňa je však správa o mobilnom šrotovnom. Orindž od vás vykúpi telefón za zostatkovú hodnotu. On vie čo robí. Každý starý mobil v obehu predstavuje pre operátora potenciálne nebezpečenstvo. Chcela byť vaša starká opäť mobilná? Mali ste jej dať svoj starý low-end. Tak vy ste ho zošrotovali za pár drobných? V tom prípade nič, naklušeme k operátorovi a zoberieme niečo lacnejšie k predplatenke. Trebárs Nokiu 2730 za 109 €. Tvorcovia tejto inak skvelej myšlienky navyše akosi pozabudli prispôsobiť službu slovenským pomerom. Kto z vás predá, resp. daruje svoj takmer nový fón za 9 éčiek? A podľa skúseností nášho čitateľa s predavačom, stačí úplne zanedbateľné poškodenie a dostanete trt makový a nie eurá. Pritom stačilo ísť iba do inej oranžovej predajne v meste a čitateľ sa dočkal neuveriteľných 7 € za mid-end od Sony Ericssonu. Pokiaľ ste teda čakali, že po dedovej Lade 21108 a drevenici v Oščadnici speňažíte aj jeho Nokiu 3210, sklameme vás.

Animák Avatar asi najviac pomohol boomu trojrozmerného vnímania všetkého. No tak prečo neurobiť aj DDD displej pre mobil. Možno ďaľší technologický nezmysel a možno začiatok revolúcie. Pán Bell pri vynájdení telefónu tiež netušil, že raz bude o HTC Desire s uznaním písať recenziu aj vedúci. Kto nežije v Grécku a rúbe nižšie, určite využije Mišov praktický prehľad fónov do sto Eur. Slovenská tretina výplaty.

Ak nemáte šťastie v láske, môžete ho mať v hre, a ak ani v nej, skúste amatérsky filmovať. A nemyslíme tým večernú XXX akciu vašej priateľky Magdy.

Možno práve vy ste rozhodli o tom, že víťazom našej filmárskej súťaže so Sony Ericssonom na fejsbuku sa stal kultový Stejskal. Bohumil Stejskal. Niekedy na úspech naozaj netreba štáby, osvetlovačov a Pitta. Stačia priatelia.

Novinkou dňa, mesiaca, a ak nepríde aj-fón 5G, tak tiež roka, je ale fakt, že už aj vedúci existuje oficiálne. Konečne. V každom prípade mu za tento odvážny krok zakliknite Páči sa mi to.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu