Samsung Nexus S (Google Nexus S) naživo

Dnes som mal jedinečnú príležitosť vyskúšať si na pár minút Samsung Nexus S, najnovší telefón vychádzajúci z top modelu Samsung Galaxy S, ponúkajúci nový OS Android 2.3 a niekoľko hardvérových zmien.

Základné info: Samsung Nexus S

Najvýraznejšou je zahnutý displej. Samsung nás ubezpečuje, že ten displej zahnutý je, ja som aj pri prvom kontakte s prístrojom tvrdil, že je zahnuté maximálne ochranné sklíčko. Či je to tak, alebo onak, podstatné je, že to zahnutie je úplne nepodstatné. Ani na slnku, ani v tieni to nemá vplyv na farby či dojem z obrazu. Tieto moderné displeje majú totiž tak veľké pozorovacie uhly, že som rozdiel oproti Galaxy S ani nezbadal.

Potešil ma nabíjací aj audio konektor v spodnej stene, rozmery prístroja však mohli byť menšie. Nexus S je mohutnejší mobil.

Výhodou je blesk vedľa objektívu, mechanickú spúšť však na androide od Samsungu nečakajte. Tú Kórejci stále na svoje produkty nedávajú.

Po odňatí zadného krytu vidíte, že batéria je nová, s inými rozmermi, ale rovnakou kapacitou. Pamäťová karta Samsungu Nexus S chýba.

Podstatnou zmenou je štvorica dotykových tlačidiel pod displejom. Ja tvrdím, že je lepšie jedno mechanické tlačidlo než dve dotykové. Na Galaxy S stlačením hlavného mechanického tlačidla rozsvietim displej (z čoho vyplýva pohodlnejšie odomknutie), na Nexus S však pri zamknutom displeji dotykové tlačidlá, pochopiteľne, nereagujú.

Keďže má Nexus S čistý OS Android 2.3 bez zásahov od Samsungu, hornej lište chýbajú sympatické skratky typické pre kórejskú úpravu. Škoda.

Vzorka fotografovaného Samsungu Nexus S bola nefinálna, takže to na prvý kontakt ani recenziu nebolo. Hodnotiť zatiaľ nebudeme ani rýchlosť reakcií, ani kvalitu fotografií.

Nexus S sa na našom trhu objaví pravdepodobne koncom marca tohto roka, možno začiatkom apríla.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu