Samsung Apps má 100 miliónov stiahnutých aplikácií

Spoločnosť Samsung spustila svoj obchod s aplikáciami pred desiatimi mesiacmi spolu s uvedením mobilného telefónu Samsung Wave (GT-S8500) na trh. Za tu dobu si stiahli zákazníci cez Samsung Apps viac než 100 miliónov aplikácií pre svoje mobilné zariadenia s OS Bada a Android.

Už od svojho spustenia rástol počet sťahovaných aplikácií rýchlym tempom a počas prvých troch mesiacov dosiahol počet stiahnutí spolu desať miliónov. Samsung Apps teraz ponúka na Slovensku viac než tri tisíc aplikácií a hier pre telefóny s operačným systémom Bada zadarmo.

Prečítajte si: Android Market šliape na päty App Store (28. 3. 2011)

Content manažér slovenského zastúpenia spoločnosti Samsung Jan Vaníček uviedol, že spustenie verzie obchodu pre slovenských zákazníkov s plateným obsahom je naplánované na prelom apríla a mája.

Medzi slovenskými používateľmi bola najobľúbenejšia aplikácia Magic Torch, nasledovaná hrami Need for Speed Shift a Space Hell. Samsung Apps je v súčasnosti dostupný v 120 krajinách celého sveta. Najviac stiahnutí bolo zrealizovaných z Francúzska, druhé bolo Nemecko a tretie Španielsko. Spolu predstavovali tieto tri krajiny štyridsať percent všetkých stiahnutí z obchodu.

samsung apps

Spoločnosť Samsung očakáva, že rýchly rast bude pokračovať aj v roku 2011, hlavne vďaka novým mobilným zariadeniam s operačným systémom Bada.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu