Samsung musel stiahnuť z veľtrhu IFA 2011 tablet Galaxy Tab 7.7

Spoločnosť Samsung predstavila na veľtrhu IFA 2011 v Berlíne veľa zaujímavých modelov. Jedným z nich bol aj tablet Galaxy Tab 7.7. Ten musel výrobca z prezentačnej výstavy stiahnuť kvôli ďalšiemu opatreniu nemeckého súdu v Düsseldorfe z 2. septembra 2011. Zákaz bol vydaný na žiadosť americkej firmy Apple.

Prečítajte si: Samsung Galaxy Tab 10.1 sa nesmie predávať iba v Nemecku (17. 8. 2011)

Samsung musel odstrániť aj všetky propagačné materiály, ktoré sa týkali sporného Galaxy Tab 7.7. Nepomohli ani oznamy na zadnej strane tabletu, ktoré upozorňovali, že model nie je určený na predaj v Nemecku. Kórejský Samsung sa tým zrejme snažil predísť prípadným problémom, Apple to zrejme nestačilo.

Prečítajte si: Apple opäť zaútočil na Samsung (25. 8. 2011)

V oficiálnom vyjadrení Samsungu sa hovorí o rešpektovaní rozhodnutia súdu, no zároveň oznamuje, že využije všetky právne možnosti, aby spoločnosť mohla hájiť svoje práva a zabezpečiť tak produkty aj pre nemeckých spotrebiteľov:

"Samsung respects the court’s decision (The District Court in Dusseldorf) made on September 2 and therefore decided not to display any more the GALAXY Tab 7.7 in IFA. However, we believe it severely limits consumer choice in Germany. Samsung will pursue all available measures, including legal options, to defend its intellectual property rights and ensure its innovative products remain available to German consumers."

Zdroj: sammyhub.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu