Telekomunikačný ombudsman v Q3 2011 uznal 47 podnetov

V treťom štvrťroku 2011 riešil telekomunikačný ombudsman spolu 141 spotrebiteľských podnetov, čo je dvojnásobne viac než v predchádzajúcich troch mesiacoch. Z celkového počtu až 94 bolo vyhodnotených ako neopodstatnené, pričom 64 z nich nemohol ombudsman riešiť vzhľadom na to, že podnet ešte vôbec neprešiel reklamačným konaním.

Opodstatnených bolo spolu 11 podnetov. Príčinou bolo zlyhanie ľudského faktora na strane servisu alebo Orangeu, keď nebol dostatočne skontrolovaný mobilný telefón pri odovzdaní na reklamáciu alebo po jeho vrátení, prípadne sa vyskytla systémová chyba.

Za obdobie od júla do konca septembra 2011 uznal ombudsman 36 podnetov aj napriek tomu, že chyba nebola na strane Orangeu. V týchto prípadoch prihliadal predovšetkým na zachovanie dobrých vzťahov so zákazníkmi či sociálne dôvody.

Na telekomunikačného ombudsmana ako nezávislého ochrancu spotrebiteľských práv sa môžu obrátiť zákazníci spoločnosti Orange Slovensko, ktorí nie sú spokojní s výsledkom reklamačného procesu. Celkový počet podaných podnetov medziročne vzrástol o 60 %.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu