Samsung Wave 3 s podporou TomTom navigácie

Spoločnost Samsung a TomTom uzavreli strategickú dohodu o poskytovaní navigácie do mobilných zariadení, upravenej špeciálne pre kórejského výrobcu telefónov. Dohoda umožňuje Samsungu prístup k TomTom mapám i prémiovému obsahu. Prvým smartfónom s podporou navigácie TomTom bude Samsung Wave 3.

Navigácia TomTom bude obsahovať:

- plnohodnotnú hlasovú navigáciu

- off-line mapy

- mapy viac než 200 krajín sveta, čo predstavuje cez 35 miliónov kilometrov cestnej siete

- body záujmu

- 3D mapy miest a orientačných bodov

- dopravné informácie

- zobrazenie radarov

Prvým smartfónom má byť Samsung Wave 3, ktorý beží na operačnom systéme Bada 2.0. Nie je isté, či aplikáciu bude iba pre majiteľov smartfónov s týmto operačným systémom alebo sa môžu tešiť aj zákazníci zariadení s OS Android. V tlačovej správe spoločnosti TomTom sa nič nepíše ani o cene za softvér.

Samsung Wave 3 je smartfón s 1,4 GHz procesorom, 4'' dotykovým Super AMOLED displejom s rozlíšením 480 x 800 bodov a 1 GB používateľskou pamäťou s podporou microSD kariet. Na fotografovanie a nahrávanie HD videí je určený 5-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a LED bleskom. Nechýba plná dátová konektivita ani FM rádio s RDS.

Recenzia: Samsung Wave 3 (10. 1. 2012)

Momentálne môžu majitelia Wave 3 využívať navigáciu Route66. Ide o platený softvér s možnosťou stiahnuť trial verziu na vyskúšanie. Mesačná licencia stojí 3,99 €, ročná 15,99 € a neobmedzená 23,99 €.

Samsung by sa mohol týmto krokom snažiť konkurovať Nokii a jej známym a obľúbeným Nokia Mapám s bezplatnou doživotnou licenciou pre vybrané zariadenia.

Zdroj: tomtom.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu