Bada 2.0 dostupná aj pre Samsung Wave S8500

Po Samsungu Wave II prichádza aktualizácia platformy Bada na verziu 2.0 aj pre najstarší model Samsung Wave S8500.

V septembri minulého roka informoval Samsung majiteľov zariadení s operačným systémom Bada, že najnovšiu verziu Bada 2.0 dostanú všetky európske smartfóny v priebehu štvrtého kvartálu 2011. Došlo k miernemu oneskoreniu, pretože oficiálne aktualizovať svoje telefóny môžu používatelia až od januára 2012. Svoj Wave si aktualizujete cez počítačový softvér Kies.

Recenzia: Samsung Wave (Samsung S8500) (12. 6. 2010)

Nová Bada 2.0 prináša plnohodnotný multitasking, podporu technológie NFC, Wi-Fi Direct, 3D zvuk či HTML5. Spoločnosť na svojom Twitter účte v jeseni upozornila, že operačný systém Bada 2.0 môže byť rozdielny pre modely s nižším výkonom procesora a menšou operačnou pamäťou. Kvôli menej výkonnému hardvéru nemusia dostať všetky vylepšenia, ktoré nová verzia obsahuje.

Nový softvér je dostupný pre zariadenia kúpené z voľného predaja a u niektorých zahraničných operátorov. Medzi zverejnenými krajinami sa Slovensko zatiaľ nenachádza, Česká republika áno, aj keď iba pre operátorov O2 a Vodafone. Pravdepodobne budú musieť zákazníci zo Slovenska na novú verziu ešte chvíľu čakať. Alebo podľa produktového kódu skúsiť verziu určenú pre inú krajinu. Spoločný kód pre Českú republiku, Slovensko, Maďarsko a Chorvátsko je XD. Podľa distribúcie sú na Slovensku kódy GTL, IRD, ORS a TMS.

Bada 2.0

Podrobný zoznam krajín a kódov tu.

Aké sú vaše skúsenosti s aktualizáciou? Budeme radi, keď sa o ne podelíte v diskusii pod článkom alebo v našom diskusnom fóre.

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Juraj 01.02.2012 - 13:32

po aktualizacii bol mobil velmi spomaleny ale casom sa to rozbehalo. zmena prostredia je vyrazna ale inak nic podstatne to zrejme neprinieslo. myslim ze najväcsie zmeny sa tykaju vyvojarov

tomas11.02.2012 - 02:34 Trvalý odkaz

Cau,prosim ta.ako si to aktualizoval na bada2.0?mne to nejde..kies mi neuaze nic,a ked dam v telefone skontrolovat aktualizaciu tak mi to dokola vypise ze mam byt prihlasiny v konte samsung a protim tam som.dalsia otazka je,ze neviem sice co si od toho cakal..ake podoba sa to troslu na android nejakymi aplikaciami,okamzitymi spravama a pod?:-)diky..Tomas

sksmimi07.03.2012 - 20:33 Trvalý odkaz

ahojte ak ste si už nainštalovali badu 2.0 tak len dúfam, že nebudete mať také problémy ako ja.nešlo mi zvonenie resp.prehrávanie hudby, problém s navigáciou route66- všetko legálne..
vie mi niekto poradiť ako sa vrátiť k verzii 1.0 alebo ako sa volala - tá mi išla ako hodinky.

dík

Celá diskusia 3 príspevky